SEGRE

ESNOTICIA

El Govern central decreta quarantena de 14 dies per als turistes internacionals

El ministeri de Sanitat va decretar ahir una quarantena obligatòria de 14 dies als turistes internacionals que entrin a Espanya per impedir que hi hagi casos de virus importats quan s’afronten les primeres mesures de desescalada en zones com el Pirineu de Lleida. Aran i la Seu reclamen un estatus particular com a zona fronterera.

El matrimoni s’encarrega de tirar endavant l’hotel durant tot l’estat d’alarma.

El matrimoni s’encarrega de tirar endavant l’hotel durant tot l’estat d’alarma.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de l’Estat va decretar ahir una quarantena obligatòria de 14 dies per a turistes internacionals que entrin a Espanya, que hauran de passar als seus domicilis o on s’allotgin. Aquesta mesura va causar sorpresa i va motivar queixes al sector turístic, que creu que pot enfonsar-lo més encara, mentre que les zones frontereres de Lleida a Aran i la Seu d’Urgell van reclamar un estatus particular per possibilitar que es reprenguin els estrets vincles comercials i personals als dos costats de la frontera amb França i Andorra.

El ministeri de Sanitat va publicar una ordre en la qual dicta les condicions de la quarantena per a persones que creuin la frontera, de la qual s’exceptuen treballadors transfronterers, transportistes, tripulacions i professionals sanitaris que es dirigeixin a exercir la seua activitat laboral. Aquesta mesura pretén impedir l’arribada de casos importats de coronavirus, especialment als territoris on el confinament s’ha relaxat, com al Pirineu. També afecta altres sectors, com els treballadors temporers. La quarantena entrarà en vigor divendres i es prolongarà mentre duri l’estat d’alarma, que finalitza el 24 d’aquest mes, encara que el Govern central negocia una pròrroga. La mesura s’ha imposat també en altres països d’Europa com Alemanya i el Regne Unit ha anunciat que la implantarà. Espanya restablirà també des del divendres 15 i fins al 24 de maig els controls a les fronteres aèries i marítimes. A les fronteres terrestres ja es mantenen (encara que la UE estudia reobrir fronteres per al turisme, vegeu la pàgina 14), cosa que implica que només es permet passar a espanyols, residents a Espanya, professionals sanitaris treballant o altres que acreditin una causa de força major. El síndic d’Aran, Paco Boya, va demanar una “solució imaginativa” especialment perquè el Baish Aran recuperi el turisme de compra francès i l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, va reclamar una excepció amb Andorra i que sigui reconeguda com a “zona de turisme domèstic” a l’Alt Urgell. Els 1.500 treballadors transfronterers de la comarca no es veuran afectats per la quarantena obligatòria.

El matrimoni s’encarrega de tirar endavant l’hotel durant tot l’estat d’alarma.

El matrimoni s’encarrega de tirar endavant l’hotel durant tot l’estat d’alarma.CYNTHIA SANS

tracking