SEGRE

ESNOTICIA

L'Estat veta ofertes en botigues per evitar aglomeració de clients

En una ordre que sí que les permet en línia, i les patronals demanen una rectificació || Sanitat precisa que poden fer rebaixes sempre que no hi hagi massificació

La dependenta d’una botiga de l’Eix Comercial atén una clienta.

La dependenta d’una botiga de l’Eix Comercial atén una clienta.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Sanitat va publicar dissabte al BOE una nova disposició per a la reobertura de comerços que estiguin als territoris en fase 1 en què prohibeix “portar a terme accions comercials que puguin donar lloc a aglomeracions de públic, tant dins de l’establiment comercial com als voltants”. Alhora, l’ordre assenyalava tot seguit que aquest veto “no afectarà les vendes en rebaixa, vendes en oferta o promoció que es realitzin a través de la pàgina web”. Una mesura que ha generat dures crítiques de totes les patronals del sector, que exigeixen una rectificació per part del Govern central al considerar que “es tracta d’un plantejament erroni i que porta a la confusió”. Així ho va assegurar el president de Pimec Comerç, Manel Llaràs, que va precisar que la seua patronal va demanar explicacions al ministeri arran d’aquest anunci. Aquest els va respondre que en la nova disposició “el que es prohibeix són les aglomeracions” i que “els establiments comercials poden dur a terme qualsevol tipus d’acció comercial sempre que adoptin les mesures necessàries per evitar aglomeracions”.

A pesar d’aquesta resposta del ministeri, que anava dirigida a Pimec però que no va fer pública a nivell general, la majoria de les patronals del comerç van mostrar ahir el seu descontentament per aquesta disposició i per la confusió que provoca.

Llaràs opina que “la filosofia de la norma és correcta i lògica, però s’han equivocat en la manera d’explicar-la i ha donat lloc a la confusió i a les males interpretacions i per això hem demanat que es rectifiqui com més aviat millor”. Una petició que també ha fet el comitè estatal de la Federació de Comerç (Fecom), va assegurar la presidenta, Rosa Maria Eritja. “Està mal explicat i no ajuda per a res el comerç a tirar endavant”, va lamentar Eritja. “No tenia sentit que pugui posar una oferta a la pàgina web de la meua botiga però que després no pugui oferir un descompte similar o més alt al client que ve a una botiga física”, va recalcar, alhora que va recordar que “des de l’inici de la crisi sanitària tots els sectors han fet ofertes o promocions”.

D’altra banda, el sector del tèxtil va qualificar de “contradictori” que “puguin obrir les botigues però no fer ofertes o promocions”.

tracking