SEGRE

ESNOTICIA

Pescadors de l'Alt Urgell tornen al Segre i la Valira

Una vintena de federats inscrits en competicions oficials || En les franges fixades per a l’esport professional

Un pescador al riu Valira diumenge passat.

Un pescador al riu Valira diumenge passat.CLUB CAÇA I PESCA ALT URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de federats de la secció de pesca del club de Caça i Pesca de l’Alt Urgell han començat a entrenar-se aquests dies als vedats de pesca repartits pels rius Segre i Valira.

Els esportistes que poden tornar a practicar aquest esport són tots aquells que estiguin federats i inscrits en competicions oficials de la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting. Ho fan dins dels vedats senyalitzats del municipi i en les dos franges horàries que s’han fixat per a la pràctica d’esport professional i federat en la desescalada de l’estat d’alarma decretat pel coronavirus (de 06.00 a 10.00 hores i de 20.00 a 23.00 hores).

Els pescadors que practiquen esport de base o recreatiu no podran fer-ho fins a la fase 2

Per la seua part, els pescadors que practiquen esport de base i els recreatius no podran tornar al riu fins a la fase 2 del desconfinament, segons van explicar des de la secció de pesca de l’entitat.

Val a recordar que el club de Caça i Pesca de l’Alt Urgell havia criticat que el decret del procés de la desescalada considerés la pesca com a activitat agrícola i ramadera en lloc d’esportiva i després de sentir-se “marginats” van reclamar a la Generalitat que autoritzés aquesta activitat.

Els pescadors es mostren ara satisfets per l’equiparació de la pesca amb la resta d’esports de competició.

La Generalitat ha desbloquejat també el programa de la conselleria d’Agricultura utilitzat per expedir els tiquets diaris que permeten pescar als vedats catalans. Un desbloqueig exclusiu, ara per ara, per als pescadors federats de competició i que també havia reclamat aquest col·lectiu. Els agents rurals, pel seu costat, controlaran la presència de pescadors als rius i en el cas de detectar-ne algun de no federat en competició se li tramitarà la corresponent acta de denúncia.

D’altra banda, la conselleria d’Agricultura va especificar també que la caça esportiva no estarà permesa fins a l’entrada en la fase 2 del pla de desescalada del confinament.

Mentrestant, l’Estat espanyol va anunciar diumenge passat que estudiarà autoritzar aquesta activitat als territoris que estiguin en fase 1 després de les peticions de diversos governs autonòmics.

tracking