SEGRE

ENTITATS ECOLOGIA

Torregrossa restaurarà una antiga caseta del Canal i crearà una via verda

Projecte de l’associació Fem Llavor, que reivindica el patrimoni natural local

Font de Paradell - Un altre projecte de l’entitat planteja restaurar la font de Paradell, pròxima al canal i que podria datar-se entre els segles XVII i XVIII, en col·laboració amb els Amics de la Banqueta de Juneda.

Font de Paradell - Un altre projecte de l’entitat planteja restaurar la font de Paradell, pròxima al canal i que podria datar-se entre els segles XVII i XVIII, en col·laboració amb els Amics de la Banqueta de Juneda.FEM LLAVOR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rehabilitar l’antiga caseta del Canal i crear una via verda d’uns dos quilòmetres són objectius de la nova associació Fem Llavor de Torregrossa, una entitat que naix amb l’objectiu de donar valor al patrimoni natural local. “L’objectiu és que els veïns s’impliquin en la conservació dels espais naturals locals, com poden ser el Tossal de Margalef o el de l’Infern, així com crear-ne altres de nous i promocionar-los”, va remarcar el president de l’entitat, Bartomeu Buira.

Per portar-lo a terme, l’entitat busca l’assessorament d’experts en fauna i vegetació, tal com va remarcar una de les promotores d’aquesta associació, Rosa Pedrol, i més, tenint en compte que el municipi compta amb zones com els Tossals de Margalef o el de l’Infern que estan inclosos en el Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya (PEIN).

Aquesta associació compta amb tres projectes inicials, tal com va explicar Roger Tutusaus, membre d’aquesta entitat. Un és la recuperació de l’antiga caseta del canal, de propietat municipal, que podria ser seu d’activitats locals o de l’associació.

També es vol recuperar la zona amb vegetació original. Una segona acció serà plantar arbres en un terreny propietat del Canal d’Urgell l’ús del qual s’està tramitant perquè es converteixi en una zona de passeig o per fer esport. La Casa Canal projecta una acció similar per a tota la línia de casetes del Canal de la seua titularitat.

tracking