SEGRE

ESNOTICIA

La demanda de transport públic cau més d'un 90% a Lleida per la crisi sanitària

A les comarques del pla es preveu oferir més del 50% del servei d'autocars interurbans i al Pirineu, entre el 80% i el 100% || El tren de la Pobla només va rebre ahir 33 passatgers en hora punta

Passatgers al tren de la línia de la costa, ahir a l’estació de les Borges Blanques.

Passatgers al tren de la línia de la costa, ahir a l’estació de les Borges Blanques.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La demanda de transport públic a Lleida ha caigut fins més d’un 90% per la crisi sanitària del coronavirus. Fonts de Renfe van explicar ahir que en les línies de tren de Lleida a Barcelona per Manresa (R-12) i per la costa (R-13 i R-14) l’ocupació “és inferior al 10%” i van assegurar que l’oferta de trens regionals és actualment del 50%.

Per la seua part, el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, David Saldoni, va assenyalar que la demanda és de menys del 10% a les línies de transport interurbà del pla i lleugerament superior a aquesta xifra al Pirineu. Saldoni va assenyalar que a les comarques de muntanya s’ha notat un repunt en el nombre de viatgers des de dilluns, quan aquest territori va entrar en la fase 1 de la desescalada. Així mateix, va apuntar que “anem fent seguiment amb els operadors per veure com evoluciona l’ocupació” i veure si cal reforçar el servei. Saldoni va remarcar que “hem de garantir una bona oferta” perquè es pugui mantenir la distància de seguretat entre els passatgers. En aquest sentit, en la fase 0 s’ofereix entre el 80% i el 90% del servei en hores punta i un mínim del 50% la resta del dia. En la fase 1 i 2 aquesta xifra se situa entre el 80% i el 100% tota la jornada i es preveu normalitzar completament el servei en la fase 3.

El Conselh Generau demana a l’operadora de la línia que connecta Aran que normalitzi el servei

A més, des de Ferrocarrils de la Generalitat van apuntar que la demanda al tren de la Pobla ha caigut un 79% i que ahir el tren va rebre 33 passatgers en hora punta. Van remarcar que el comboi només circula de Lleida a Balaguer, ja que la segona locomotora és a reparar i preveuen que torni a estar operativa al juliol. La resta del trajecte es cobreix amb autocar.

Per la seua part, el síndic d’Aran, Paco Boya, va explicar que fa una setmana van demanar a l’empresa que opera la línia que uneix Pontaut amb Baqueira que “normalitzi el servei”, ja que ara funciona al 50%.

Passatgers al tren de la línia de la costa, ahir a l’estació de les Borges Blanques.

Passatgers al tren de la línia de la costa, ahir a l’estació de les Borges Blanques.MAITE MONNÉ

tracking