SEGRE

AIGÜES GESTIÓ

Quatre pantans de Lleida alliberen 380 m3/s per sanejar el Segre i el tram baix de l'Ebre

Operació pionera a la conca, que es va iniciar ahir i finalitzarà avui juntament amb l'avinguda de l'Ebre a Riba-roja i Flix || El Canal de Regates de Ponts resisteix i l'aigua inunda algunes finques a Camarasa

552007_1.jpg

552007_1.jpgAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els embassaments de Rialb, Camarasa, Sant Llorenç de Montgai i Santa Anna alliberen entre ahir i avui fins a 380 metres cúbics per segon en una operació pionera mediambiental de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i Endesa per controlar les poblacions de macròfits dels cursos fluvials de els rius Segre, Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana. Aquesta actuació precedeix l’avinguda programada per avui de l’Ebre en el sistema de Mequinensa-Riba-roja i Flix i en la qual es preveu que el cabal del riu arribi als 1.300 m3 per segon. El fet de poder fer aquesta avinguda coordinada ha estat possible per l’elevat nivell de reserves als embassaments juntament amb el desglaç, segons fonts de la conca de l’Ebre. El desembassament es va iniciar a les vuit del matí i, en el cas del Segre, el cabal punta amb el desembassament de Rialb, i el del Noguera Pallaresa des de Camarasa, va sumar 257 metres cúbics per segon a Balaguer (després de les detraccions dels canals de reg) a última hora de la tarda i es calculava de 350 metres cúbics per segon a Lleida durant la matinada. Santa Anna va alliberar 31,65 metres cúbics per segon.

A Ponts baixaven a les deu del matí 150 metres cúbics per segon i l’ajuntament i el club nàutic Mig Segre estaven alerta pel temor que el desembassament afectés el canal de regates, que finalment va resistir. De fet, dissabte ja van desmontar la instal·lació esportiva. A les set de la tarda es va reduir el desembassament fins als 90 metres cúbics per segon. Durant les dotze hores que va durar aquesta actuació es va desembassar de Rialb un hectòmetre d’aigua. A Camarasa l’aigua va negar el parc de Maria Rúbies i finques del Reg de la Roda, i a Balaguer el consistori va tallar els accessos al riu per l’augment de cabal. A Lleida no es van tallar els accessos al riu.

552007_2.jpg

552007_2.jpgAMADO FORROLLA

552007_3.jpg

552007_3.jpgAMADO FORROLLA

tracking