SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Detinguda per maltractament la parella de la dona que va caure d'un segon pis a Mollerussa

L'home li hauria clavat una brutal pallissa just abans i la víctima hauria saltat per por

Els sanitaris atenent la dona abans d’evacuar-la a l’hospital Arnau de Vilanova.

Els sanitaris atenent la dona abans d’evacuar-la a l’hospital Arnau de Vilanova.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir a la tarda per maltractament la parella de la dona que dimecres a la tarda va caure d’un segon pis a Mollerussa. La policia va arrestar l’home, V.S.F., de 36 anys, després que la seua dona, amb qui tenen en comú un fill de tot just dos mesos, expliqués ahir a l’hospital que la seua parella li havia clavat una brutal pallissa just abans de la caiguda i que va saltar per la por a ser novament atacada, segons ha pogut saber aquest diari. La dona, de 43 anys, romania ahir ingressada a la Unitat de Cures Intensives de l’hospital Arnau de Vilanova, on va ser evacuada després de la caiguda. La seua declaració va ser clau perquè els Mossos d’Esquadra procedissin ahir a la tarda a l’arrest del suposat agressor com a presumpte autor d’un delicte de violència a la llar i no d’intent d’homicidi perquè va ser la dona la que es va precipitar al buit. Tanmateix, no es descarta que pugui acabar sent imputat d’altres delictes. Els Mossos ja van interrogar el mateix dimecres l’home, com va informar ahir aquest diari, però no el van arrestar perquè no es descartava cap hipòtesi. Tanmateix, la dona va explicar ahir als metges què havia succeït, per la qual cosa ràpidament es van posar en contacte amb els Mossos d’Esquadra, que van interrogar la dona i els va ratificar els suposats maltractaments. Els investigadors es van desplaçar ahir a la tarda al domicili familiar. Es desconeix què ha succeït amb el nadó de la parella.

La dona va explicar ahir a l’hospital, on està a l’UCI, que l’home l’havia maltractat

D’altra banda, la dona de 41 anys que també va resultar ferida dimecres al caure des d’un tercer pis al barri de Pardinyes de Lleida romania ahir a la tarda ingressada en estat molt greu a la Unitat de Cures Intensives de l’hospital Arnau de Vilanova.

Els Mossos d’Esquadra també han obert una investigació per aclarir els fets però, en aquest cas, tot apunta que es descarta una causa criminal. El succés va tenir lloc cap a les 21.00 hores a l’avinguda de Tortosa just davant de la Llotja. La dona va patir contusions i politraumatismes.

Editen una guia per ajudar maltractades confinades Els Mossos d’Esquadra, amb motiu de l’estat d’alarma, han editat una guia d’actuació que recull consells de seguretat per a totes aquelles persones que puguin ser víctimes de violència masclista i domèstica i que, a causa del confinament, es veuen obligades a passar tot el dia amb el seu agressor i poden veure incrementat el seu sentiment d’aïllament. La guia va dirigida a dones, nens, joves i adolescents i persones amb discapacitat i es pot consultar a internet. També posa èmfasi en la necessitat de col·laboració de l’entorn de les víctimes per frenar la violència. Així, per exemple, les trucades a l’Institut Català de les Dones des de Lleida van augmentar un 35 per cent només el mes de març. La meitat de les dones –més d’una vintena– que han demanat ajuda a aquest servei conviuen amb el seu agressor.

tracking