SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Despreniments en cases del barri vell de Fraga

Per les pluges, i veïns denuncien el deteriorament de la zona

Un dels carrers on ja s’han col·locat tanques.

Un dels carrers on ja s’han col·locat tanques.J.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les fortes pluges dels últims dies han provocat despreniments en parets i teulades de diverses cases al centre històric de Fraga, als carrers Parròquia, Santa, Ana Bujaraloz i Major. Això ha provocat queixes dels veïns, que denuncien el greu deteriorament d’aquesta zona de la capital del Baix Cinca. La portaveu de l’Associació d’Amics del Nucli Antic, Marianto Beltrán, va assenyalar que aquests successos evidencien la progressiva degradació del barri antic.

Aquests despreniments arriben després que, a finals de l’any passat, es desplomés la teulada d’una altra casa al carrer Barranc. L’entitat veïnal reclama a l’ajuntament que exigeixi als propietaris un sanejament d’urgència d’aquests edificis i que sancioni els qui no ho facin. La portaveu va afegir que molts s’utilitzen com a pisos pastera per a immigrants sense estar en condicions, ja que molts no tenen serveis bàsics com la llum i l’aigua.

Els veïns exigeixen mesures urgents tal com es va pactar entre partits l’any passat

Per la seua part, fonts municipals van indicar que els serveis tècnics ja s’han posat a treballar per assegurar tots els punts on hi ha hagut despreniments, tancant els accessos. A més a més, les mateixes fonts van recalcar que ja s’ha obert expedient a un dels propietaris d’aquests immobles per no haver pres mesures de seguretat i també se li han precintat edificis.

Un dels carrers on ja s’han col·locat tanques.

Un dels carrers on ja s’han col·locat tanques.J.D.

tracking