SEGRE

SUCCESSOS DENÚNCIES

Roben sis-centes tones de fusta a les Garrigues

Procedents de tales d'arbres que formen part de les obres del pantà de l'Albagés || Els Mossos obren una investigació

Un dels camions que la constructora utilitza per al transport dels arbres talats.

Un dels camions que la constructora utilitza per al transport dels arbres talats.J.M.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa estatal Acuaes, que gestiona la construcció del pantà de l’Albagés, ha denunciat davant dels Mossos el robatori de més de 600 tones de fusta. Procedia de tales d’arbres per estassar els terrenys de la cua de l’embassament, al terme municipal de Cervià de les Garrigues. Segons fonts de la societat pública, la fusta robada equival a la càrrega de més de vint camions i suposarà una pèrdua d’uns 15.000 euros per a l’empresa adjudicatària de la construcció del pantà, que s’havia de quedar amb els beneficis de la venda.

La fusta estava emmagatzemada a Cervià, a l’espera de transportar-la i utilitzar-la com a combustible per a calderes de biomassa. La sorpresa va arribar ahir, quan els operaris van constatar que no hi era: havia estat robada durant el mes i mig en què les obres van estar parades per la crisi sanitària.

Responsables d’Acuaes van indicar que els lladres van aprofitar el confinament per la pandèmia, ja que per transportar la fusta calen camions de gran tonatge.

També s’ha denunciat robatori de material a les instal·lacions de l’Albagés. El pantà es posarà en càrrega aquest any, encara que estava previst fer-ho el 2019.

tracking