SEGRE

ONG ANIMALS

Transhumància de cavalls rescatats, en camions a causa del coronavirus

Per les dificultats tant en matèria d'autoritzacions com per allotjar el personal

El trasllat dels cavalls es va fer aquest any amb camions.

El trasllat dels cavalls es va fer aquest any amb camions.FUNDACIÓN MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La transhumància de cavalls que des de fa cinc anys ha portat a terme la Fundació Miranda a l’Alt Urgell s’ha fet aquest any transportant en camions els animals, rescatats després que haguessin estat abandonats o maltractats. La crisi sanitària del coronavirus ha obligat l’entitat a fer per carretera el trasllat de 25 cavalls des de Coll de Nargó, on l’ajuntament cedeix una finca per acollir-los, fins a les pastures d’estiu del Pla de l’Orri, al Berguedà.

El trasllat dels animals es va completar en tres viatges la setmana passada. Les limitacions de moviments derivats de l’estat d’alarma, no trobar establiments disponibles on el personal que condueix els cavalls podrien passar la nit i considerar que no disposaven de garanties legals suficients “per no ser sancionats” van portar l’entitat a renunciar aquest any a la transhumància tradicional i a fer-la amb camions. Rosa Galindo, impulsora de la fundació, va lamentar que les administracions “no fan més que posar pals a les rodes a la nostra tasca”. Algunes d’aquestes traves, segons la seua opinió, són anteriors a la pandèmia. Va assenyalar com a exemple que els seus animals hagin de passar els mateixos controls sanitaris que els dedicats a la producció de carn, i que l’entitat no pugui beneficiar-se d’ajudes als ramaders del sector equí malgrat tenir les mateixes obligacions.

Per tot això, va manifestar, l’activitat de la fundació continuarà en els tres espais que té a Catalunya, entre els quals el de l’Alt Urgell, encara que “sense més transhumància fins que no rebem més suport, tant burocràtic com econòmic” de l’administració. Galindo va reivindicar la tasca d’aquest moviment dels animals, que ajuden a “recuperar camins i a mantenir els boscos nets”, amb la qual cosa es disminueix així el risc d’incendi.

tracking