SEGRE

ESNOTICIA

Atrapats per l'alarma en una autocaravana a Arbeca

Una parella de turistes britànics que va arribar a la Vinya dels Vilars el 14 de març || Confien a reprendre el viatge a mitjans de juny

Luigi i Helene, asseguts davant de la seua autocaravana al recinte del celler dels Vilars d’Arbeca.

Luigi i Helene, asseguts davant de la seua autocaravana al recinte del celler dels Vilars d’Arbeca.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Helene i Luigi són una parella de turistes britànics procedents de l’illa de Man que van arribar a la Vinya dels Vilars d’Arbeca el dia en què el Govern central va decretar l’estat d’alarma per frenar el Covid-19, el 14 de març. Viatgen en autocaravana i, des d’aleshores, el pàrquing que aquest celler té per a aquests vehicles s’ha convertit en el seu espai per passar el confinament. Asseguren sentir-se com a casa després de més de dos mesos a Arbeca en “bona companyia”.

Helene i Luigi no han estat sols. Fins dijous passat van estar acompanyats per una altra parella d’holandesos, Jan i Bàrbara, que es trobaven en la mateixa situació que ells i que van arribar el mateix dia. Tanmateix, la parella holandesa va marxar dijous passat per assistir al casament d’un familiar. Mentrestant, Helene i Luigi asseguren que els seus dies en aquesta crisi són molt diferents dels que viuen en un pis o una casa. “Aquí hem conegut aquesta zona i els productes que s’elaboren.”

La parella s’ha sentit ben acollida i ha aprofitat per conèixer els vins del celler dels Vilars d’Arbeca

La seua passió per viatjar en autocaravana els ha portat a un estil de vida que “hem triat tant per als bons com els mals moments”. Subratllen l’acollida que els han brindat des de la Vinya dels Vilars, que han estat en tot moment pendents d’ells, ajudant en tot el que han pogut, i van agrair el suport prestat durant aquests dies.

De fet, la seua relació s’ha intensificat molt al compartir tantes hores junts. Tant, que per acomiadar la setmana passada la parella holandesa van celebrar un discret dinar amb paella juntament amb els titulars del celler. “Estem com a casa i ens sentim entre amics a Catalunya”, van dir. De moment no tenen previst anar-se’n, almenys fins que s’obrin fronteres, la qual cosa s’estima que serà al juny.

El Covid-19 els ha obligat a “repensar” el seu periple aventurer, encara que seguiran la seua etapa per diferents llocs de la geografia catalana.

tracking