SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

El Govern central inicia la reforma de l'A-2 i tallarà una calçada el dia 1

El tram entre Torrefarrera i Corbins i les obres duraran sis setmanes || Es tracta de la primera fase d'un projecte de 7,6 milions que afectarà 15 km d'autovia

Imatge del tram de l’autovia A-2 on començarà la reforma del ferm l’1 de juny.

Imatge del tram de l’autovia A-2 on començarà la reforma del ferm l’1 de juny.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Estat començarà el pròxim 1 de juny l’esperada reforma del ferm de l’A-2 entre Torrefarrera i els Alamús, actualment amb nombrosos clots i esquerdes. En concret, el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana abordarà les obres en el tram comprès entre aquesta primera localitat i Corbins en direcció Barcelona, la qual cosa comportarà el tancament dels dos carrils que van en aquest sentit durant sis setmanes, que és el que es preveu que durin els treballs.

D’aquesta manera, el trànsit es concentrarà a la calçada oposada, que serà bidireccional mentre durin les obres, segons va explicar ahir el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín. D’altra banda, la nit del dimecres 27 al dijous 28 i la del dijous 28 al divendres 29 es portaran a terme treballs previs que també comportaran desviacions de trànsit entre les 22.00 i les 06.00 hores.

També hi haurà restriccions al pas dels transports especials en el tram afectat per les obres, que quedarà limitat a vehicles amb una amplada màxima de 3,5 metres entre els dilluns a les 07.00 hores i els divendres a les 13.00 hores.

Aquesta és la primera fase del projecte, que es va adjudicar per 7,6 milions d’euros a l’empresa Becsa i que té per objectiu refer el ferm de 15 quilòmetres d’autovia en el tram de la variant de Lleida. El conjunt dels treballs tenen una durada prevista de 20 mesos i es millorarà el paviment de la calçada, els accessos i els carrils laterals. El mal estat de la calçada de l’autovia A-2 ha provocat nombroses queixes d’ajuntaments i consells comarcals, que des de fa anys reivindiquen la millora d’aquesta carretera, que és un dels principals eixos de comunicació de les comarques del pla de Lleida (vegeu el desglossament).

Un tram amb 40.000 cotxes al dia El tram de l’autovia A-2 entre Torrefarrera i els Alamús en el qual s’actuarà és un dels que registren més trànsit d’aquesta carretera, amb uns 40.000 vehicles al dia, dels quals més de 10.000 són camions. De fet, el deteriorament va provocar que els consells del Pla, Urgell i Segarra, així com diversos ajuntaments de Lleida, aprovessin l’any passat mocions per demanar millores en la seguretat viària de l’A-2. Així mateix, els alcaldes del Pla van firmar a finals de setembre un manifest per exigir la reforma de l’autovia. De fet, l’any passat es van comptabilitzar almenys 5 víctimes mortals per accidents a l’A-2, el doble de la mitjana anual de l’última dècada.

tracking