SEGRE

SUCCESSOS AGRESSIÓ

Ferides dos nenes per l'atac d'un gos a Almacelles

Van ser ateses dijous al CAP per les mossegades de l'animal || Ho denuncien davant dels Mossos, que obren una investigació

L’atac es va produir al parc d’Europa d’Almacelles.

L’atac es va produir al parc d’Europa d’Almacelles.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per l’atac d’un gos a dos nenes dijous a la tarda a Almacelles. Totes dos van ser ateses per les mossegades al CAP. La família de les menors va interposar ahir al matí la denúncia davant de la policia catalana, segons ha pogut saber aquest diari. Per la seua part, l’ajuntament d’Almacelles també vetllarà perquè no es torni a produir un episodi d’aquestes característiques.

Els fets van tenir lloc dijous a la tarda a la zona del parc d’Europa. Pel que sembla, el gos, un pastor alemany, anava sense lligar quan va atacar les nenes. Una d’elles va patir diverses mossegades a les cames i l’altra menor, en una cama. Un home que passava per allà va poder separar-les de l’animal i uns veïns van atendre les menors. Posteriorment, van ser portades al CAP per rebre les cures corresponents.

La Policia Local incrementarà la vigilància als amos de gossos per evitar incivisme

L’alcalde, Josep Ibarz, va explicar que “els afectats han vingut aquest matí a l’ajuntament [per ahir] i els hem recomanat que denunciessin l’atac davant dels Mossos. Paral·lelament, he demanat a la Policia Local que incrementi la vigilància a les persones que tenen gossos perquè compleixin totes les mesures que són obligatòries, com la d’anar lligats o amb morrió, si és el cas”. Pel que sembla, aquest gos ja havia protagonitzat un incident similar dos anys enrere.

El juny de l’any 2017 hi va haver un cas similar a Alcarràs quan un gos de raça potencialment perillosa va atacar una nena de tres anys en ple carrer. En aquell cas, l’atac va durar més de tres minuts i van ser necessaris quatre adults perquè l’animal deixés anar la petita, que va estar hospitalitzada més d’una setmana a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida. L’ajuntament va acabar sancionant amb una multa de 8.204 euros a l’amo del gos perquè no portava morrió malgrat ser de raça potencialment perillosa, no disposava d’assegurança ni llicència, va deixar solta la mascota i no va adoptar les mesures necessàries per evitar que s’escapés.

tracking