SEGRE

ESNOTICIA

Fins a 206 municipis amb menys de 10.000 veïns ja poden obrir bars i restaurants

El Govern central suprimeix les franges horàries en aquestes localitats, però 25 queden al marge per densitat de població || La decisió agafa per sorpresa el sector i la majoria manté només les terrasses

El restaurant braseria Joventut d’Arbeca va obrir al conèixer la nova ordre del Govern central.

El restaurant braseria Joventut d’Arbeca va obrir al conèixer la nova ordre del Govern central.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central va publicar ahir per sorpresa una ordre amb què se suprimeixen les franges horàries per a la pràctica de l'esport i les sortides dels nens en municipis de menys de 10.000 habitants i amb baixa densitat de població. També permet la reobertura de bars i restaurants per al consum dins del local en aquestes poblacions.

El Govern central va publicar ahir per sorpresa al Butlletí Oficial de l’Estat una ordre amb què flexibilitza les restriccions de la desescalada de l’estat d’alarma. D’aquesta manera, en 206 municipis de Lleida es va autoritzar l’obertura dels bars i restaurants per al consum dins del local i es van suprimir les franges horàries per a les sortides dels nens i la pràctica d’esport en aquelles poblacions de menys de 10.001 habitants i una densitat de població inferior als 100 veïns per quilòmetre quadrat en les quals estaven vigents. Aquestes mesures s’apliquen en localitats que compleixen aquests dos requisits, de forma que la normativa deixa al marge 25 municipis (vegeu el desglossament).

La nova ordre, en vigor des d’ahir mateix, va agafar per sorpresa el sector hoteler, sobretot al Pirineu, on els establiments es preparen per reobrir els locals dilluns, quan aquesta regió sanitària entrarà en la fase 2 de la desescalada. Amb la nova normativa, aquests establiments podran obrir amb un aforament del 40%, si bé l’Estat ja va anunciar que sospesa ampliar-ho fins al 50%.

En 14 d’aquestes localitats seguiran sense aplicar-se les franges horàries al no superar els 5.000 veïns

Per aquesta raó, gran part dels locals van romandre tancats i només van mantenir oberta la terrassa, que és el que permet la fase 1 que vigeix a tota la demarcació.

Fonts de la Federació d’Hostaleria van valorar positivament aquesta nova desescalada i van explicar que “la situació està acompanyant” i està permetent “flexibilitzar molt més” el desconfinament. La Federació va enviar ahir una circular als seus associats informant-los de les condicions per a la reobertura dels locals.

L’hostaleria és el sector més beneficiat d’aquestes mesures, encara que la nova ordre també ha introduït noves modificacions en altres àmbits. En aquest sentit, als vetllatoris podran assistir un màxim de quinze persones si es fa en un espai tancat i vint-i-cinc si és a l’aire lliure. També es permet l’assistència a llocs de culte sempre que no se superi el cinquanta per cent de l’aforament.

Per la seua part, les biblioteques també tindran permès obrir, encara que amb un terç de l’aforament.

Són Cervera, Solsona, Guissona, Almacelles, Alpicat, Bellpuig, Torrefarrera, Alcoletge, Rosselló, Alfarràs, Albatàrrec, el Palau d’Anglesola, Golmés, Benavent de Segrià, Puigverd de Lleida, la Fuliola, Vilanova de Segrià, Barbens, Fondarella i Sant Llorenç de Morunys. D’aquests municipis, en els últims catorze continuaran sense aplicar-se les franges horàries per als passejos i l’esport perquè tenen menys de 5.000 habitants.

tracking