SEGRE

MEDI AMBIENT ESPAIS NATURALS

La moratòria per navegar a Mont-rebei acabarà sense el pla que l'ha de regular

Expirarà al juny i Àger la limitarà al seu terme municipal per evitar “descontrol”

Imatge d’arxiu d’embarcacions al congost el 2018, abans de la moratòria.

Imatge d’arxiu d’embarcacions al congost el 2018, abans de la moratòria.Ò.SCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La moratòria que restringeix la navegació al congost de Mont-rebei està arribant a la fi i s’acabarà el pròxim dia 29 de juny sense que les administracions de Lleida i Osca hagin aprovat el pla que havia de regular aquest i altres usos de l’espai natural.

Així ho va constatar l’ajuntament d’Àger en el ple de divendres, que va aprovar limitar el trànsit d’embarcacions en el municipi amb una nova ordenança. El govern de Junts per Àger pretén així evitar “descontrol” a la zona fins a tenir el pla d’usos, que ha de fixar mesures definitives per conservar el congost i evitar la massificació.

El text de l’ordenança està encara en elaboració. Tanmateix, l’equip de govern va avançar que, seguint recomanacions del departament de Territori, només una embarcació de cadascuna de les tres empreses que passegen turistes podrà navegar de forma simultània pel congost. Així mateix, totes hauran d’estar impulsades per motors elèctrics. Després de la sessió, l’alcaldessa, Mireia Burgués, va puntualitzar que, fins que s’aprovi el pla d’usos, no es preveu autoritzar noves empreses a navegar a la zona.

La moratòria encara vigent impedeix que més firmes naveguin al congost i hi ha hagut limitacions per a aquelles que sí ho feien. Ara les embarcacions estan aturades arran de l’alerta sanitària i l’ajuntament preveu aprovar l’ordenança per a l’estiu. Pel que fa al pla, la redacció es va adjudicar a una empresa i encara no està en tràmit. Viacamp, per la seua part, no es planteja per ara regular la navegació per a la part oscenca.

tracking