SEGRE

ESNOTICIA

Sorpresa en municipis que no poden obrir els bars i confusió en els que sí

Alguns veuen un greuge comparatiu les restriccions per densitat de població

Cristina Begué, propietària del bar Le Bistrot, a Torrefarrera, continua sense poder servir al local.

Cristina Begué, propietària del bar Le Bistrot, a Torrefarrera, continua sense poder servir al local.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Habitants de municipis amb menys de deu mil veïns manifestaven ahir sorpresa i estranyesa al no poder obrir l'interior de bars i restaurants per la seua alta densitat de població, mentre que, a les poblacions on sí que es pot, persistia l'endemà la confusió tant entre la clientela com fins i tot entre responsables d'establiments.

L’autorització d’obrir l’interior de bars i restaurants en municipis de menys de deu mil habitants i baixa densitat de població es va publicar divendres passat, però ahir encara provocava sorpresa en localitats com Rosselló i Torrefarrera, on no poden fer-ho al superar els cent veïns per quilòmetre quadrat. Responsables d’establiments i veïns d’aquestes dos localitats ho van considerar un greuge comparatiu respecte a localitats veïnes, mentre que d’altres ho van assumir amb resignació a favor de la seguretat davant del coronavirus.

Joaquina Campos, treballadora de la Pastisseria Marquès de Rosselló, va opinar que “és absurd” que no els deixin obrir, ja que “és un perjudici per als locals del poble que no tenen terrassa i cada dia que passa per a molts serà encara més difícil recuperar-se”. En la mateixa línia es va expressar Natàlia Ruiz, veïna del poble, que va remarcar que “la meitat dels bars segueixen tancats i dictar mesures d’aquest tipus sense que siguin flexibles no té sentit”. A Torrefarerra, Cristina Begué, propietària del bar Le Bistrot, es va mostrar més comprensiva. “Anar tan ràpid no és bo, ja que la gent ha d’acostumar-se a les noves regles del joc perquè serveixin d’alguna cosa, i canviar-les d’un dia per l’altre pot ser contraproduent”, va dir.

Pobles que no poden obrir encara locals creuen que els que no tenen terrassa són els més perjudicats

A la sorpresa dels pobles que es van quedar sense obrir, se sumava el desconcert que persistia, l’endemà de la publicació de la norma al BOE, en localitats on sí que està permès servir clients dins dels locals. Així, veïns d’aquestes poblacions i fins i tot responsables d’establiments es van mostrar confusos i alguns van lamentar “el poc marge de reacció” per poder oferir un bon servei.

Josep Lluís Oliveros, propietari del Bar Jolus de Corbins, va descobrir ahir mateix que podia obrir l’interior del local i va començar a condicionar-lo després de més de dos mesos. “Em sembla formidable que la gent per fi pugui entrar al bar. Ara que comença la calor molts ho agrairan, a més podré augmentar l’aforament més enllà del que tinc a la terrassa”, va assegurar.

Roger Garcia, propietari del restaurant Cal Delme de Montgai, va explicar que “avui és el primer dia que obrim perquè creiem que ens pot sortir rendible i ja trobàvem a faltar la rutina, encara que sembla que poca gent sap que ja pot venir a consumir dins del local, per la qual cosa hem començat a difondre-ho en xarxes socials i amb un ban municipal”.

A Vallfogona de Balaguer, Anna Guillamet i Ramon Prat, propietaris del restaurant Farré, van assegurar que “el canvi ens ha agafat una mica per sorpresa, ja que no teníem pensat obrir fins que arribéssim a la fase 2 de la desescalada i tenim alguna reforma a mitges així com posar a punt alguna màquina, ja que porten molt temps sense funcionar”.

A Sant Llorenç de Montgai, la terrassa del càmping La Noguera estava plena al migdia, i també va obrir l’interior del restaurant. L’establiment, un dels pocs que han obert a les comarques del pla, rep aquest cap de setmana els primers visitants des que la declaració de l’estat d’alarma els va obligar a tancar.

Cristina Begué, propietària del bar Le Bistrot, a Torrefarrera, continua sense poder servir al local.

Cristina Begué, propietària del bar Le Bistrot, a Torrefarrera, continua sense poder servir al local.ITMAR FABREGAT

tracking