SEGRE

ESNOTICIA

Ajuntaments obren les portes als ciutadans i mantenen el treball a distància

Els veïns hi van amb cita prèvia i els consistoris preveuen anar reincorporant gradualment el personal || Tremp planteja limitar l'accés a la primera planta per reduir el trànsit de persones

Mesures de seguretat - Els ajuntaments de les comarques de Lleida que han començat a obrir les portes perquè els veïns puguin anar a fer gestions i tràmits amb cita prèvia ho han fet extremant totes les mesures de seguretat. Per exemple, al co ...

Mesures de seguretat - Els ajuntaments de les comarques de Lleida que han començat a obrir les portes perquè els veïns puguin anar a fer gestions i tràmits amb cita prèvia ho han fet extremant totes les mesures de seguretat. Per exemple, al co ...AYUNTAMIENTO DE TORREFARRERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ajuntaments de Lleida van tornant a poc a poc a la normalitat i alguns ja han recuperat l’atenció presencial als veïns, un servei que la gran majoria va deixar de prestar amb la declaració de l’estat d’alarma pel coronavirus. Malgrat que gran part dels consistoris mantenen el teletreball per a alguns empleats mentre d’altres treballen a porta tancada, diversos ajuntaments ja reben els ciutadans aplicant totes les mesures de seguretat. No obstant, des de l’inici del confinament diversos consistoris han obert les portes en casos puntuals, com per exemple per a les persones que no podien fer tràmits telemàtics.

L’ajuntament de Vielha va treballar a porta tancada fins al dilluns de la setmana passada i ara ja ofereix atenció presencial als veïns, encara que han de demanar cita prèvia, segons va explicar l’alcalde, Juan Antonio Serrano. Per la seua part, Tremp va recuperar l’atenció al públic amb la fase 0, també amb cita i per a gestions que no es poden fer online. La primera edil, Pilar Cases, va explicar que volen “que quedi establert que la majoria de tràmits es facin telemàticament”. Cases va apuntar que per a la nova normalitat plantegen “que la gent no pugi al primer pis” i que hi hagi “el menor trànsit de gent possible”.

Des que es va decretar l’estat d’alarma s’ha prioritzat l’atenció telemàtica o telefònica

A Rialp, l’ajuntament va estar tancat fins a la setmana passada, quan es va incorporar de forma presencial un dels treballadors, que també rep els ciutadans, segons va apuntar l’alcalde, Gerard Sabarich. Al pla, les Borges anirà reincorporant personal i es preveu que des d’avui els veïns puguin anar-hi demanant hora prèviament. El primer edil, Enric Mir, va assenyalar que durant la crisi han estat treballant a porta tancada o teletreballant i han atès els veïns “per telèfon i telemàticament”.

Així mateix, amb l’entrada a la fase 0 de la desescalada de l’estat d’alarma, l’ajuntament de Torrefarrera va incorporar la cita prèvia per atendre els seus veïns, una cosa que ja feien abans per a casos excepcionals. L’alcalde, Jordi Latorre, va apuntar que preveuen “anar recuperant la normalitat” amb la fase 2.

A la Seu, l’atenció presencial es recupera avui amb l’entrada a la segona fase, però serà “exclusiva” per a aquelles persones que no puguin utilitzar els sistemes telemàtics o les videoconferències i demanant cita. Així mateix, les reunions i les consultes presencials es faran en una sala habilitada a la planta baixa, que es desinfectarà després de cada ús.

D’altra banda, una de les excepcions és l’ajuntament del Pont de Suert, que ha estat obert des que es va decretar l’estat d’alarma. “Aquest és el lloc on has de donar resposta a tot”, va assegurar l’alcalde, Josep Antoni Troguet, que va apuntar que “sempre hi ha hagut algú treballant i no hem tancat mai”, però també hi ha hagut personal teletreballant. Va apuntar que es prioritza l’atenció telefònica i va explicar que “hi ha hagut bastants dies que no ha vingut ningú”. Així mateix, Troguet va dir que “gradualment anirem incorporant més personal”, encara que “el nombre de visites, de moment, és molt baix”.

Mollerussa i la Seu prenen la temperatura Els ajuntaments de Mollerussa i la Seu d’Urgell prendran la temperatura a totes les persones que vagin al consistori. A la capital del Pla, s’ha habilitat una nova zona d’accés amb mampares de protecció i dispensadors de gel hidroalcohòlic, en el qual es controla el nombre de persones que entren a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania. D’altra banda, a la Seu d’Urgell també s’habilitarà un únic accés a l’ajuntament i donaran una mascareta a tots els veïns que vulguin entrar i no la portin posada.

tracking