SEGRE

ESNOTICIA

El Pirineu reclama mobilitat amb el pla per reactivar el turisme de proximitat

Tota la regió sanitària entra avui en la fase 2 de la desescalada || Espera que els turistes catalans comencin a arribar el 23 de juny i satisfacció per l'obertura de fronteres als estrangers al juliol

Turistes de Lleida al restaurant del càmping La Noguera de Sant Llorenc de Montgai.

Turistes de Lleida al restaurant del càmping La Noguera de Sant Llorenc de Montgai.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pirineu entra avui dilluns en la fase 2 de la desescalada del confinament provocat per la pandèmia, i ho fa satisfet per l’anunci de la Moncloa d’obrir les fronteres per al turisme estranger a partir del juliol. No obstant, cal recordar que per a Lleida aquest sector només representa un 16%, per la qual cosa el territori reclama al Govern central que unifiqui com més aviat millor pla i muntanya i també permeti la lliure mobilitat a tot Catalunya. Així ho va assegurar ahir la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació, Rosa Pujol, que va recordar que el turista català suposa un 60% dels visitants anuals, mentre que la resta procedeix d’altres punts de l’Estat espanyol.

Tant la Federació d’Hostaleria de Lleida com el turisme rural i el sector dels càmpings es van mostrar contents pel que consideren un bon ritme en la flexibilització de la normativa respecte al turisme, que és el motor econòmic del Pirineu. Per això esperen que sobre el 23 de juny, coincidint amb Sant Joan, puguin arribar els turistes catalans i que abans es permeti la lliure circulació del pla al Pirineu.

Alguns establiments, tant al sector del turisme rural com dels càmpings, van indicar que ja tenen reserves per al juliol i l’agost. Tanmateix, molts hotels prefereixen esperar que es garanteixi l’arribada de visitants catalans per obrir.

La bona resposta a l’obertura d’establiments ho exemplifica el càmping La Noguera, a Sant Llorenç de Montgai, que va obrir dijous i que aquest cap de setmana ja va poder acollir una dotzena d’autocaravanes i omplir sis dels seus vint bungalous amb turistes del pla que volien “relaxar-se i a prendre l’aire”, segons va indicar el seu responsable.

El càmping va obrir la meitat de la terrassa i del restaurant, però anirà ampliant els serveis quan s’aixequin les restriccions.

Segons Pujol, “la gent està desitjant moure’s i, quan es permeti, tornarà a omplir el Pirineu”, va puntualitzar.

Amb la fase 2 arriba l’obertura de les piscines recreatives a l’aire lliure i les d’ús esportiu, incloses les cobertes, podran obrir només amb cita prèvia i un aforament màxim del 30% que permeti complir les distàncies de seguretat.

La neteja ha de fer-se almenys tres vegades al dia i no es podran utilitzar les dutxes dels vestidors.

Quant a bars i restaurants es permet el consum en l’interior, però amb una aforament del 40 per cent. És obligatori que els clients consumeixin a les taules, que han d’estar separades dos metres entre si, i no es poden utilitzar les barres de bar.

Turistes de Lleida al restaurant del càmping La Noguera de Sant Llorenc de Montgai.

Turistes de Lleida al restaurant del càmping La Noguera de Sant Llorenc de Montgai.AMADO FORROLLA

tracking