SEGRE

ESNOTICIA

Els esports d'aventura esperen garanties de seguretat per obrir

El sector està pendent tant de recuperar el turisme com de protocols per evitar contagis || La Generalitat remet als que s'han publicat en col·laboració amb l'ICTE

Imatge del material de ràfting d’una empresa del Sobirà a l’espera de poder ser utilitzat.

Imatge del material de ràfting d’una empresa del Sobirà a l’espera de poder ser utilitzat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrada a la fase 2 de la desescalada de l’estat d’alarma pel coronavirus no ha representat cap canvi per a les empreses d’esports d’aventura del Pirineu. Es mantenen tancades malgrat que l’obertura està permesa des de la fase 1, perquè esperen tant poder rebre visitants d’altres regions sanitariasa, com protocols avalats per part de l’administració que els permetin reprendre l’activitat en condicions de seguretat.

En aquest sentit, la Generalitat va anunciar que elaboraria els seus propis protocols, encara que fonts del Govern van apuntar ahir que aquests s’han confeccionat de forma coordinada amb l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), que ja ha publicat el de turisme actiu. Van assegurar que la secretaria d’Esports treballa en les mesures per a “activitats esportives físiques” i que podrien “servir de complement” a les mesures de l’ICTE.

Consideren que activitats individuals com l’hípica “podrien tenir-ho més fàcil per començar a operar”

Per la seua part, el responsable de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Sobirà, Flòrido Dolcet, va afirmar que esperen “uns protocols més específics” perquè els de l’ICTE “són molt genèrics” i “no aclareixen la nostra situació”. Per això, estan pendents dels que l’Agència Catalana de Turisme “elaborava a través d’una empresa alemanya”. Va apuntar que les empreses d’activitats individuals com l’hípica “podrien tenir-ho més fàcil per operar”. Així mateix, Dolcet va avançar que l’associació debatrà aquest divendres sobre la reactivació del sector, que esperava començar la temporada just quan es va decretar l’estat d’alarma.

D’altra banda, la majoria d’hotels del Pirineu segueixen tancats, també a l’espera de l’arribada de turistes.

El president de la Federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va explicar que estan oberts el 20 per cent dels establiments de les comarques de muntanya. S’ha recordar que el sector turístic i alcaldes del Pirineu han demanat que es permetin els desplaçaments entre regions sanitàries que estiguin al mateix punt de la desescalada.

tracking