SEGRE

TRIBUNALS JUSTÍCIA

Els jutjats només permetran passar testimonis i acusats amb cita prèvia

A més de jutges, fiscals, advocats i altres professionals || Avui s'incorpora fins al 70 per cent del personal, cosa que permetrà accelerar les notificacions

Jordi Albareda (degà Advocacia) i Juan Boné (fiscal en cap).

Jordi Albareda (degà Advocacia) i Juan Boné (fiscal en cap).SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de l’Audiència de Lleida, Lucía Jiménez, va acordar la setmana passada una limitació de l’accés a l’Audiència i als jutjats del Canyeret que consistirà a “permetre únicament l’accés, de forma controlada, d’aquells ciutadans que tinguin cita prèvia (informes, testimonis, pèrits...), així com als professionals jurídics i els representants d’altres administracions públiques, únicament aquells que requereixin la seua presència”.

A més, tan sols es permetran acompanyants en cas que necessitin assistència. Així mateix, serà obligatori utilitzar mascareta i “els professionals i el públic en general hauran d’anar-hi amb el seu propi bolígraf”. Aquest acord es mantindrà durant tot l’estat d’alarma i fins a tres mesos després del seu acabament. El jutge degà de Lleida, Eduardo Enrech, també ho ha acordat per al Registre Civil (i jutjat de Primera Instància 4) i el jutjat de Vigilància Penitenciària, i el mateix ha fet la jutge degana de la Seu.

Una altra data clau serà el 4 de juny, quan s’aixequi la suspensió dels terminis processals

Precisament, avui els jutjats comencen la fase 2 de la desescalada per a la reactivació judicial que, com a principal mesura, implica que assistiran als centres de treball entre el seixanta i el setanta per cent del personal de jutjats durant els propers quinze dies. “Això hauria de suposar que hi hagi una acceleració de les notificacions pendents, com és el cas de les sentències que han dictat els jutges durant les últimes setmanes”, assegura el degà del Col·legi de l’Advocacia de Lleida, Jordi Albareda. Una altra data clau serà el dia 4 de juny, quan s’aixequi la suspensió dels terminis processals, la qual cosa suposarà un nou impuls per a la normalització.

Així doncs, per exemple, el jutjat de Primera Instància 1 ja ha notificat que començarà a celebrar assenyalaments a partir del dia 8 de juny, per la qual cosa a partir d’aquell dia se celebraran tots els assenyalaments d’aquest jutjat que ja s’havien produït anteriorment a l’estat d’alarma.

El descens de la delinqüència pot compensar la paralització

La crisi sanitària ha implicat una paralització de molts assumptes als jutjats. També es preveu un augment de causes per temes laborals o familiars. “Tardarem uns quants mesos a tornar a certa normalitat. Com a mínim fins al setembre”, comenta el fiscal en cap de Lleida, Juan Boné. Tanmateix, també espera que “el descens de la delinqüència d’aquests dos mesos comporti una menor entrada d’assumptes penals, que són el 70% de les nostres actuacions”. L’Audiència de Lleida, per exemple, ja ha fixat un judici penal per a mitjans de juny, com va informar aquest diari. Per la seua banda, el Col·legi de l’Advocacia de Lleida tornarà a atendre presencialment a partir de la segona setmana d’aquell mes. Durant aquests mesos, l’atenció ha estat telefònica i telemàtica.

Jordi Albareda (degà Advocacia) i Juan Boné (fiscal en cap).

Jordi Albareda (degà Advocacia) i Juan Boné (fiscal en cap).SEGRE

tracking