SEGRE

SEGURETAT BALANÇ

La delinqüència baixa a “pràcticament zero” al Solsonès, segons Interior

Un detingut i 76 actes durant la pandèmia

Miquel Buch durant la reunió d’ahir.

Miquel Buch durant la reunió d’ahir.INTERIOR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Solsonès ha registrat una reducció molt important d’accidents de trànsit i de delictes durant l’estat d’alarma. Així es va posar de manifest ahir durant la reunió telemàtica del conseller d’Interior, Miquel Buch, amb el consell del Solsonès per analitzar la situació de la comarca durant la pandèmia, en la qual també van participar la delegada de la Generalitat en la Catalunya Central, Alba Camps; el director general de la Policia, Pere Ferrer, i el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo, entre d’altres.

Al llarg d’aquest període, també s’han aixecat setanta-quatre actes, seixanta-vuit per part de Mossos i sis per la Policia Local, i només hi ha hagut una única detenció per haver incomplert les restriccions de mobilitat.

Les emergències dels Bombers s’han reduït un 60 per cent durant aquest episodi

En aquest sentit, Miquel Buch va agrair als ajuntaments “la gran feina que ha fet aquest gran exèrcit de 947 alcaldes durant aquesta emergència, vostès són el far que ens guia”. El titular d’Interior va posar en relleu que “això no s’ha acabat, ens queden setmanes encara però ens en sortirem malgrat les dificultats si remem tots junts”.

Per la seua banda, els responsables de Bombers de la Catalunya Central van explicar que durant l’episodi del Covid-19 els serveis que realitzen els bombers s’han reduït en un 60 per cent i van destacar que de cara a la pròxima campanya forestal es podrà comptar amb la renovació de part de la flota de vehicles i amb la contractació dels EPAF (Equips de Prevenció Activa Forestal) durant tot l’any, entre altres novetats que formen part d’un canvi en l’estratègia, enfocada a més mobilitat territorial per poder ser més eficients en la lluita contra els incendis forestals.

tracking