SEGRE

SERVEIS ENERGIA

La Seu reduirà el consum d'electricitat un 64% instal·lant enllumenat led

L'actuació es durà a terme en vint carrers de la capital i s'hi invertiran 127.000 euros

Aquesta segona fase millorarà la il·luminació de vint carrers.

Aquesta segona fase millorarà la il·luminació de vint carrers.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell renovarà 168 punts de llum del municipi, en els quals n’instal·larà altres de més eficiència energètica que permetran reduir el consum elèctric anual en un 64 per cent. Aquesta actuació, que acaba de sortir a concurs, adaptarà el sistema d’enllumenat a la normativa sobre contaminació lumínica i d’ordenació ambiental i substituirà els llums tipus globus de policarbonat i bombetes d’halogenurs metàl·lics per sistemes que incorporen la tecnologia led.

L’ajuntament substituirà en primer lloc l’enllumenat de vint carrers, entre els quals Regència d’Urgell, Garriga i Massó, Llorenç Tomàs i Costa, Monturull, Germandat de Sant Sebastià i Bisbe Guitart. Aquesta millora, que suposarà una inversió total de 127.492 euros, compta amb una subvenció de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi d’Energia (IDAE) destinada a projectes singulars d’entitats locals que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni. És la segona fase d’un projecte global per substituir la totalitat de l’enllumenat públic de la capital de l’Alt Urgell, que té més de 3.600 punts de llum. L’ajuntament va començar l’any 2019 la primera fase d’aquesta millora, i va substituir llavors 130 punts per un import de més de 60.000 euros. El termini per completar aquesta nova etapa que surt ara a concurs és de sis mesos.

Segons la memòria dels treballs que s’han de dur a terme, l’empresa que s’encarregui de subministrar i instal·lar tot el material utilitzarà lluminàries led amb una potència que oscil·larà entre els 43 i els 62 watts cada una. Tindran un consum molt inferior que els actuals, d’entre 115 i 173 watts. Tota aquesta actuació haurà de permetre una reducció substancial en la factura elèctrica municipal.

tracking