SEGRE

Aquestes són les comarques amb més i menys casos de contagis del pla de Lleida

El SegriàEl Segrià té el nombre més elevat de contagis i les Garrigues, el més baix té el nombre més elevat de contagis i les Garrigues, el més baix

El Segrià té el nombre més elevat de contagis i les Garrigues, el més baix

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va detallar dilluns que a la regió sanitària de Lleida el dia 11 de maig la taxa d’incidència acumulada en set dies era de 12,1 casos de Covid-19 per 100.000 habitants, mentre que el divendres dia 22 havia ascendit a 42,7. Aquestes xifres van fer que la conselleria esperi per sol·licitar a Madrid que Lleida passi dilluns a la fase 2, tot i que no descarta fer-ho divendres vinent.

El nombre de contagis ha evolucionat de forma diferent a les diferents comarques del pla de Lleida l’últim mes. Així, el Segrià havia registrat 992 casos positius el 26 d’abril, mentre que ahir la xifra se situava en 1.380 positius, amb 388 casos més en un mes.

La detecció de nous contagis s’atribueix en part a l’augment de les proves que es porten a terme cada dia. La segona comarca que més infectats ha registrat en un mes ha estat l’Urgell, al passar dels 158 a l’abril als 263 d’ahir, amb 105 nous positius.

La segueix la Segarra, que ha sumat 94 positius més i ha arribat als 249 casos de Covid-19.

Pel que fa a la Noguera, el principal focus va ser a la residència de la tercera edat d’Àger i l’últim mes ha sumat 57 contagis. El Pla d’Urgell també ha sumat mig centenar més de positius, i ha passat dels 96 el 26 de l’abril als 147 d’ahir. A les Garrigues és on el nombre de contagis ha estat inferior, amb 22 positius més en un mes. Els contagis de la comarca no arriben al centenar, i es queden en 88 positius, segons assenyalen les dades oficials del departament de Salut.

El Solsonès, cap a la fase 2

El Solsonès, que s’inclou a la regió sanitària de la Catalunya central (igual que Torà i Biosca) i preveu passar a la fase 2 dilluns, tenia comptabilitzats a l’abril fins a 20 casos positius. L’últim mes tan sols s’han comptabilitzat set nous contagis.

tracking