SEGRE

Els municipis en fase 2 ja no tenen franges horàries

El Govern espanyol permet sortir al carrer més d'una vegada al dia en aquestes localitats

Veïns en una de les terrasses obertes ahir al Pont de Suert.

Veïns en una de les terrasses obertes ahir al Pont de Suert.XAVI SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol ha publicat un decret al Butlletí Oficial de l'Estat (vegeu document) que elimina les franges horàries dels nens i dels adults en fase 2 i també permet sortir al carrer més d'una vegada al dia. D'acord amb la disposició de Sanitat, publicada al BOE, des d'aquest dimecres els nens que resideixin en zones en fase 2 podran sortir dels seus domicilis a qualsevol hora sense límit de temps ni de vegades. També queden eliminades ja en aquests municipis les franges horàries per a l'activitat esportiva no professional, que podrà practicar-se les vegades que al dia es vulgui.

Ambdues autoritzacions s'afegeixen a l'ordre del 16 de maig que estableix les condicions per a la flexibilització de determinades restriccions d'àmbit nacional derivades de l'estat d'alarma, en aplicació de la fase 2 del pla per a la transició cap a una nova normalitat.

El Ministeri de Sanitat també ha modificat diversos aspectes d'aquesta ordre relacionats amb l'accés a les platges, de manera que els ajuntaments podran establir limitacions tant d'accés, que en tot cas serà gratuït, com d'aforament a fi d'assegurar que es respecta la distància de, almenys, dos metres entre banyistes.

També podran establir límits en els temps de permanència, així com en l'accés als aparcaments per controlar l'aforament, que es calcularà tenint en compte que la superfície de platja a ocupar per cada banyista serà d'aproximadament quatre metres quadrats.

tracking