SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Tres anys de presó per haver provocat un accident mortal al Poal

L'Audiència condemna per conducció temerària i homicidi per imprudència greu || Va envair el carril contrari i va xocar frontalment amb el cotxe de la víctima

L’accident es va produir al Poal a la carretera del Palau d’Anglesola el maig del 2016.

L’accident es va produir al Poal a la carretera del Palau d’Anglesola el maig del 2016.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un veí del Pla d’Urgell a tres anys de presó per provocar un accident al Poal en el qual va morir un veí d’aquest municipi de 29 anys el maig del 2016. La sentència confirma la pena imposada en primera instància pel Jutjat Penal 1 de Lleida, que va condemnar l’acusat per un delicte de conducció temerària i homicidi per imprudència greu, a més d’un altre delicte de lesions per imprudència greu per les ferides patides per l’ocupant del vehicle que conduïa l’ara condemnat.

Segons la sentència ha quedat acreditat, com afirmava la Fiscalia en la seua acusació, que el processat va envair el carril contrari “sense justificació”, fet que va provocar un xoc frontal amb el vehicle de la víctima. L’accident mortal va tenir lloc el 13 de maig del 2016 a la carretera entre el Poal i el Palau d’Anglesola. L’Audiència confirma que l’acusat va envair el carril contrari “sense justificació” i assenyala que l’atestat policial va ratificar durant el judici que l’accident es va produir per un xoc frontal per invasió del sentit contrari, “i es va descartar somnolència per part del conductor processat o una maniobra d’avançament”.

L’Audiència rebaixa les indemnitzacions perquè la víctima no portava posat el cinturó de seguretat

En el seu recurs, la defensa va rebutjar les conclusions que el seu client havia participat en un possible joc de velocitat conegut com “la gallina” (veure qui tarda més a canviar la trajectòria a l’avançar pel carril contrari) i que aquestes acusacions només es basaven en rumors.

L’Audiència assenyala que no ha quedat acreditat que la invasió de carril fos intencionada, perquè, en el cas d’haver estat així, l’acusació hauria estat més greu, però sí que hi va haver una “greu infracció” per part del processat.

La sala sí que admet rebaixar les indemnitzacions fixades pel Jutjat Penal a la mare de la víctima de l’accident, al no admetre que hagi de ser rescabalada per síndrome postconmocional ni per incapacitat temporal.

Així mateix, l’Audiència rebaixa la resta d’indemnitzacions a la família de la víctima un 20 per cent perquè aquest no portava posat el cinturó de seguretat en el moment de l’accident. Admet les valoracions de la defensa, així com de l’atestat policial, que portar el cinturó hauria “minimitzat” les conseqüències. La sentència encara no és ferma.

tracking