SEGRE

COMARQUES

Almacelles vol declarar Arbre d'Interès Local i Comarcal el conegut com a Til·ler del Copeo

Pretén preservar i conservar un espectacular til·ler quasi centenari

L'Ajuntament d'Almacelles vol declarar Arbre d'Interès Local i Comarcal el conegut com a Til·ler del Copeo

L'Ajuntament d'Almacelles vol declarar Arbre d'Interès Local i Comarcal el conegut com a Til·ler del Copeo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d'Almacelles ha iniciat les gestions per poder declarar el conegut popularment com Til·ler del Copeo, Arbre d’Interès Local i Comarcal. Aquesta gestió, que compta amb l’autorització del propietari de la finca on s’ubica, pretén preservar i conservar un espectacular til·ler quasi centenari. Per poder adquirir aquesta condició s’ha demanat un informe a un tècnic especialista que certifiqui la seva excepcionalitat.

En aquest cas, pel que fa al Til·ler del Copeo, es valora molt positivament que sigui un arbre propi d’un clima més humit i fred i que ha quallat en les nostres latituds, així com la seva edat d'uns 80 anys (els exemplars més vells han arribat a viure prop de 900 anys!), la seva copa amb un diàmetre de més de 50 metres, la del tronc de 2,70 m., una alçada d'uns 17 m. i la bifurcació en sis grans branques que fan que tingui una copa ampla i frondosa (ja que no es veu rastre de poda en el seu creixement).

Totes aquestes dades fan que sigui un exemplar excepcional al nostre territori. 'Un arbre digne de preservar i difondre la seva presència entre nosaltres com un element més del nostre patrimoni verd', diu l'ajuntament.

tracking