SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

Consulta a Guissona sobre el futur de la plaça Vell Pla

L'ajuntament reobrirà la setmana que ve les prospeccions

La plaça del Vell Pla a Guissona.

La plaça del Vell Pla a Guissona.X,SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Guissona reobrirà la setmana vinent les prospeccions arqueològiques a la plaça del Vell Pla, que van haver de suspendre’s a causa de la pandèmia el mes de març passat. Segons va assenyalar l’alcalde, Jaume Ars, passat l’estiu es consensuarà amb els veïns el futur d’aquesta plaça, que és un exponent dels orígens de Guissona. Ars va afegir que es tracta d’un projecte a mitjà termini que podria ser una realitat d’aquí a dos anys.

Les arrels dels arbres de la zona van créixer fins a aixecar les rajoles de terra, cosa que va portar a fer una intervenció d’urgència. Es calcula que es prolongarà durant el mes de juny, segons fonts municipals. Quan finalitzin les actuacions, es taparà de forma provisional la plaça per protegir les troballes i es reobrirà el recinte al públic.

L’actual estructura de la plaça es remunta al 1983 encara que les primeres excavacions són del 1933

El febrer passat, les primeres intervencions van constatar un primer assentament a Guissona datat al segle VII abans de Crist, cap al final de l’edat de bronze i també es va localitzar ceràmica àtica procedent de Grècia, que seria del segle V abans de Crist.

L’actual estructura de la plaça es remunta al 1983, i va ser finançada per l’Institut Nacional de Reforma i Desenvolupament Agrari.

Tanmateix, les primeres excavacions arqueològiques al lloc les va portar a terme el 1933 l’Institut d’Estudis Catalans arran de les troballes efectuades pel metge local Eduard Camps. Aleshores ja va posar en relleu els primers assentaments en l’època prehistòrica i també romans.

tracking