SEGRE

POLÍTICA PLENS

La Diputació de Lleida exigeix paralitzar l'Agència de Patrimoni Natural a l'abstenir-se ERC i JxCat

Moció del PSC que va rebre el suport d'UA, Cs i fins i tot vots de tres republicans || Reclama un grup de treball per consensuar amb el territori el polèmic organisme que impulsa la Generalitat

La Diputació exigeix paralitzar l'Agència de Patrimoni Natural a l'abstenir-se ERC i JxCat

La Diputació exigeix paralitzar l'Agència de Patrimoni Natural a l'abstenir-se ERC i JxCatSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació va instar ahir a paralitzar la tramitació de l’Agència de Patrimoni Natural que impulsa la Generalitat. La moció, presentada pel PSC, va tirar endavant gràcies a les abstencions d’ERC i JxCat, socis al govern de la corporació provincial i també al Govern de la Generalitat.

Això va fer possible aprovar-la només amb els vots dels socialistes, UA, CS i fins i tot tres republicans que van donar suport a part del text, els punts del qual es van votar per separat. Entre els acords, destaca la reclamació de crear un grup de treball per consensuar la futura agència amb el territori.

També demana mesures per afavorir el progrés rural. El resultat de la votació evidencia la polèmica que ha despertat l’Agència de Patrimoni Natural, que ja ha xocat amb oposició d’entitats, d’alcaldes del Pallars Sobirà i, ahir mateix, dels del Pallars Jussà. Tres diputats d’ERC, Marc Baró, Josep Ramon Fondevilla i Albert Bajona, van votar a favor dels dos primers punts juntament amb PSC, Cs i UA, mentre que ECP va votar-hi en contra i JxCat i la resta de republicans es van abstenir. Els altres dos punts van rebre suport d’ERC, PSC, UA, Cs i ECP. Junts es va abstenir.

El portaveu socialista, Fèlix Larrosa, va apuntar que el resultat final de l’agència “no acompanya ni satisfà els anhels i inquietuds del territori”. Per la seua part, la portaveu republicana, Mercè Carulla, va explicar que la divisió de vot al seu grup és perquè alguns diputats “ja s’havien manifestat en el sentit de la moció” en altres àmbits. Carulla va recordar que ERC va demanar al Parlament “un ajornament per ampliar el diàleg” i va afirmar que “no volem elegir entre la conservació del medi i les activitats que s’hi desenvolupen”.

La diputada del Comú, Elena Ferre, va assegurar que l’agència és “necessària per conservar el patrimoni” i la representant de Cs, Maria Burrel, va dir que “és l’enèsima maniobra per imposar aquesta agència, que afecta el 70% del territori i no compta amb els sectors implicats”. El vicepresident tercer, Antoni Navinés (JxCat), va dir que no veuen “malament que es faci una ronda explicativa amb els municipis”.

tracking