SEGRE

ESNOTICIA

Els centres educatius del Pirineu obriran dilluns amb pocs alumnes

Han de fer-ho a l'estar la zona en fase 2, però les classes seguiran sent telemàtiques || Acolliran alumnes d'infantil, quart d'ESO i segon de Batxillerat

Els centres educatius són netejats de cara a la reobertura.

Els centres educatius són netejats de cara a la reobertura.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els centres educatius de l’Alt Pirineu i Aran obriran dilluns, tal com va ordenar Educació, a l’estar a la fase 2, mentre que els del pla de Lleida continuaran tancats al seguir a la fase 1 (vegeu el desglossament). En l’etapa d’educació Infantil, els col·legis han d’acollir els alumnes que tenen els pares treballant. No obstant, no es reprendran les classes, que seguiran sent telemàtiques, sinó que bàsicament s’atendrà alumnes de cursos de final d’etapa.

Sílvia Tomàs, directora del col·legi Albert Vives de la Seu d’Urgell, compta amb la confirmació de cinc alumnes d’infantil que estaran en una sola aula amb totes les mesures de seguretat. Xavier Falcó, director de l’institut Joan Brudieu, va explicar que obriran amb seixanta alumnes de segon de Batxillerat “distribuïts en quatre o cinc grups” i amb entrada al matí cada quinze minuts. Faran dos activitats o assignatures d’una hora i mitja cadascuna. Ester Sanz, de l’institut La Valira, va detallar que acolliran “entre cinc i set alumnes” de quart d’ESO en una aula amb totes les mesures i distàncies de seguretat necessàries. L’espai té capacitat per a fins a dotze estudiants per si a última hora n’hi van més. Per la seua banda, a l’institut de Vielha obrirà dimarts en lloc de dilluns.

Atendrà uns 45 alumnes, un 10% del total, de quart d’ESO, segon de batxillerat i segon de cicles formatius, per orientar-los al final d’etapa i preparar la selectivitat. Un 20 per cent del professorat és de risc, per la qual cosa no anirà al centre. D’altra banda, CCOO considera que el retorn als centres és “imposat i sense garanties”.

La responsable d’una altra escola va apuntar que veuen “prematur i innecessari reobrir i posar en risc alumnes i les persones del seu entorn”, però malgrat tot ja han comunicat a les famílies que el centre estarà operatiu el dia 8 per als d’educació Infantil i detalla les mesures que han de seguir. Un altre col·legi va assenyalar que només les famílies de tres alumnes havien manifestat la intenció de portar-los al centre. Així mateix, un institut va apuntar que ha fixat les tutories dels estudiants d’ESO amb cita prèvia a partir del 15 i un altre va assegurar que encara no ha establert dates concretes per a les tutories.

Els del pla avisen les famílies del retard al dia 8 A la ciutat de Lleida i les comarques del pla els centres educatius seguiran dilluns tancats, com ho estan des de la declaració de l’estat d’alarma al març. La directora d’un col·legi de la capital va indicar que molt poques famílies havien sol·licitat portar els fills al centre, quan la previsió era que poguessin obrir el dia 1. “Tenen por”, va apuntar, i va afegir que ja les van avisar que probablement no obriran fins al proper dia 8, si és que llavors la regió sanitària de Lleida ha passat a la fi a la fase 2. Les tutories individualitzades ja les havien programat directament a partir d’aquesta data.

tracking