SEGRE

MUNICIPIS POLÍTICA

ERC arrabassa el govern de Ponts a JxCat en una censura que va recolzar fins i tot l'alcalde cessat

Solés Carabasa relleva Josep Tàpies en un ple telemàtic que es va resoldre amb una insòlita unanimitat

El ple telemàtic de la moció de censura, que va començar amb problemes de connexió.

El ple telemàtic de la moció de censura, que va començar amb problemes de connexió.AJUNTAMENT DE PONTS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Solés Carabasa d’ERC es va convertir ahir en la nova alcaldessa de Ponts al prosperar la moció de censura contra l’alcalde, Josep Tàpies (JxCat). La votació per cessar-lo es va resoldre amb una insòlita unanimitat: als vots dels republicans i dels dos edils independents que van impulsar la censura, es van afegir els del mateix Tàpies i de la resta d’edils de Junts.

La moció de censura es va votar en un ple per via telemàtica, la segona d’aquest tipus a Catalunya després de la de Maldà, aquest mateix mes. Després de la votació, la nova alcaldessa va recordar que ERC va ser fa un any la llista més votada a les municipals a Ponts, i que un acord entre JxCat i els independents de Ponts per Catalunya (PontsxCat) va prendre l’alcaldia als republicans. “ERC va acceptar aleshores amb normalitat democràtica el pacte de governabilitat. Ara, al cap d’un any i amb la mateixa normalitat, ens veiem obligats a presentar aquesta moció de censura per substituir l’alcalde”, va dir.

Carabasa va recordar que l’acord de govern amb els independents, encapçalats per Emili Palà, és “fruit d’una negociació llarga, meditada, justificada, transparent i coherent”, i que “té com a únic objectiu créixer, avançar i construir un Ponts millor”. Va criticar la gestió de Tàpies per “autoritarisme, irresponsabilitat i de falta de transparència” i el va culpar a ell de la moció de censura per “falta de lideratge”.

Per la seua part, Tàpies va explicar que el seu vot a favor del seu propi cessament és un gest per evitar que ERC tingui pressions del líder de PontsxCat, Emili Palà. Aquesta formació i Junts van ser socis al govern local. El ja exalcalde va allargar la mà als republicans per formar un govern “fort i estable”, sense demanar res a canvi. Per la seua part, Palà es va defensar i va apuntar que era l’únic alcalde que s’“autocensurava”. També va sol·licitar-ne la dimissió davant del “ridícul més gran que ha protagonitzat” i el va acusar de governar de forma autoritària. Finalment, Carabasa va agrair el suport a la moció i va destacar que “això no és un nosaltres contra vosaltres”. Va assegurar que es fomentaran accions d’arrelament, dinamització i cohesió social i repoblació des dels valors republicans. El ple va fer un minut de silenci per les víctimes del Covid-19.

tracking