SEGRE

Els centres educatius del Pirineu de Lleida i el Solsonès obren amb limitacions

Neteja dels centres per si poden obrir l’1 de juny - Els centres educatius s’hauran de netejar a fons davant la possibilitat de reobrir-los el dilluns 1 de juny, tot i que ja van ser desinfectats abans de l’inici de la preinscripció. A més, ...

Neteja dels centres per si poden obrir l’1 de juny - Els centres educatius s’hauran de netejar a fons davant la possibilitat de reobrir-los el dilluns 1 de juny, tot i que ja van ser desinfectats abans de l’inici de la preinscripció. A més, ...MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres educatius de l’Alt Pirineu i Aran i els del Solsonès obren aquest dilluns, igual que els de la resta de Catalunya que estan en territoris en fase 2 de la desescalada, mentre que els del pla continuaran tancats al seguir a la fase 1. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va dir que “totes les escoles acolliran els alumnes de famílies que ho necessitin”, tot i que va indicar que algunes obriran “un parell de dies més tard”. És el cas de la de Torà, que obre dimecres. Aquest municipi de la Segarra, juntament amb Biosca, són els únics de la comarca a la regió sanitària de la Catalunya central.

Els centres no oferiran activitat lectiva, que continuarà sent telemàtica, sinó que acolliran nens d’educació infantil que tenen els pares treballant, i alumnes de sisè de primària, quart d’ESO i segon de batxillerat, amb tutories personalitzades i cita prèvia o en petits grups.

L’assistència és voluntària i Educació calcula que a infantil hi assistirà un 5% d’alumnes. La ràtio és de vuit per classe a P3 i de deu a P4 i P5. I la de guarderies, de cinc nens. Els alumnes han d’estar al dia de vacunacions i a l’escola no cal que portin mascareta. Els professors, només si no poden mantenir la distància. De cara al setembre, es fixaran franges horàries per evitar “aglomeracions d’alumnes o de pares” en entrades i sortides.

tracking