SEGRE

ESPORTS CAÇA

A subhasta un centenar de permisos de caça a l'Alt Urgell i la Cerdanya

Per un total de gairebé 90.000 euros que ingressaran els propietaris dels terrenys

Imatge d'arxiu del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Imatge d'arxiu del Parc Natural del Cadí-Moixeró.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de la Cerdanya ha tret a subhasta els permisos per poder caçar aquest 2020 a les reserves nacionals del Cadí i de la Cerdanya-Alt Urgell. Cada any, els guardes forestals fan un cens dels animals i estableixen quants se’n poden caçar, de quin tipus, edat i mida.

Així, per a la Reserva Nacional de Caça del Cadí, inclosa en gran part en els límits del Parc Natural del Cadí-Moixeró, se subhasten 58 permisos. La majoria dels quals, 50 en total, són per caçar isards. En la categoria selectiva, el preu de sortida és de 600 euros, i en la de trofeu ascendeix fins als 2.300 euros.

Els caçadors podran caçar també cabirols, amb set permisos a subhasta, i cérvols, amb un. Els preus de sortida en aquests casos van des dels 350 fins als 900 euros.

A la Reserva Nacional de Caça de Cerdanya-Alt Urgell, la corporació posa a subhasta quaranta permisos, dels quals 35 són per abatre isards, quatre per a cabirols i un per a cérvols. La subhasta serà el pròxim dia 12 de juny a la sala de plens del consell de la Cerdanya. El pressupost de licitació del centenar de permisos ascendeix a 89.400 euros. L’adjudicació de les llicències de caça suposa cada any ingressos que reben els propietaris dels terrenys, la majoria dels quals són ajuntaments, i que destinen a l’aprofitament dels boscos.

Els caçadors d’aquest tipus d’animals busquen obtenir un bon banyam, per la qual cosa els animals més ben valorats són els de més edat, amb banyes més espectaculars. Les sortides compten sempre amb l’acompanyament dels guardes forestals i es fan en dies laborables per no coincidir amb excursionistes.

En la subhasta de l’any 2019, l’ens comarcal va rebre 191 ofertes per a 100 permisos i van ser adjudicats pràcticament tots.

tracking