SEGRE

EDUCACIÓ PROJECTES

El Govern inicia les esperades ampliacions de l'institut i un dels col·legis de Guissona

Els dos centres van quedar obsolets després d'inaugurar-se pel creixement de la població || Es construiran noves aules als dos equipaments per donar resposta a més d'una dècada de reivindicacions

Imatge dels treballs per ampliar l’Institut Guissona.

Imatge dels treballs per ampliar l’Institut Guissona.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha iniciat l’ampliació de l’Institut Guissona i del col·legi Ramon Faus, aquesta última paralitzada per la pandèmia. Es tracta dels seus centres educatius més grans, amb més de 500 alumnes en cada un. Les obres pretenen donar solució a més d’una dècada de reivindicacions del municipi, que creix a un ritme de 500 habitants a l’any per l’impuls de la CAG. Aquest fet va provocar que aquests centres quedessin obsolets el mateix any que es van inaugurar, el 2002 i el 2007, respectivament. En el cas del Ramon Faus, a l’any següent d’inaugurar-se va haver de reobrir-se l’escola Ramon Estadella, construïda el 1969 i que s’havia tancat amb la construcció del nou centre.

Segons l’alcalde, Jaume Ars, es tracta de reivindicacions antigues l’objectiu de les quals és poder descol·lapsar aquests centres. Concretament, l’ampliació de l’Institut de Guissona ja va rebre llum verda per part de la Generalitat l’any 2011. L’actuació que es duu a terme al Ramon Faus té un termini d’execució de tres mesos i consisteix en la construcció d’un edifici annex a l’original. Disposa d’una superfície de 460 metres quadrats i permetrà l’ampliació del col·legi en cinc noves aules i uns lavabos. L’obra té un cost de 166.643 euros.

D’altra banda, l’ampliació de l’Institut Guissona, amb una inversió entorn dels dos milions d’euros, sumarà quatre noves aules, dos classes de tallers i dos despatxos. Un dels objectius de l’ampliació de l’institut és poder donar cabuda als estudiants de formació dual.

Imatge dels treballs per ampliar l’Institut Guissona.

Imatge dels treballs per ampliar l’Institut Guissona.X. SANTESMASSES

tracking