SEGRE

ESNOTICIA

Veïns de Torà es mobilitzen per reclamar que s'obrin les piscines

L'ajuntament vol tenir-les tancades i veïns hi veuen una “nefasta repercussió” || Sant Ramon, Sant Guim de la Plana i Ribera d'Ondara tampoc les obriran

Els veïns de Torà que ahir es van concentrar per protestar contra la decisió de no obrir les piscines.

Els veïns de Torà que ahir es van concentrar per protestar contra la decisió de no obrir les piscines.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de mig centenar de veïns de Torà es van concentrar ahir a la plaça del Vall, davant de l’ajuntament, per protestar per l’anunci que no s’obriran les piscines municipals durant aquest estiu. Per als veïns, aquesta decisió, que el govern local va adoptar per unanimitat, té una “nefasta repercussió social i econòmica per a la població”.

En aquest sentit, segons va manifestar una portaveu del col·lectiu, “ens oposem d’una banda que l’ajuntament doni per tancada la temporada de piscines, ja que en les properes setmanes les coses poden canviar, i d’altra banda, considerem que no són suficients les raons amb què justifiquen la decisió ja que són les mateixes que s’apliquen en totes les poblacions i en la majoria dels àmbits”.

D’aquesta manera els manifestants es van concentrar durant quinze minuts sota una intensa pluja amb el lema “Obriu la piscina o no pagarem els impostos”. Els veïns pensen repetir aquestes concentracions cada dimarts i dijous a les 20.00 hores.

El consistori d’aquesta localitat de la Segarra considera que no és viable obrir els equipaments municipals en les condicions exigides per la crisi sanitària generada pel coronavirus. Així, es requereix només l’ús d’un terç de l’aforament, organitzar torns per a l’accés, controlar la temperatura dels usuaris, mantenir dos metres de distància dins i fora de l’aigua o desinfectar permanentment les instal·lacions de l’equipament.

Davant d’aquesta situació, els alcaldes de la Segarra van mantenir ahir una reunió telemàtica amb els delegats de Salut, Presidència, Interior, el delegat del Govern a Lleida i un responsable de Protecció Civil per informar sobre les condicions de reobertura de les piscines de cara a l’estiu.

En el transcurs de la reunió, a més de Torà, van anunciar que tampoc obriran les piscines Sant Ramon, Sant Guim de la Plana i Ribera d’Ondara. Sanaüja va proposar obrir-les a partir del mes de juliol, mentre que Cervera, Guissona, Sant Guim de Freixenet, Tarroja i Plans de Sió aposten per obrir-les, encara que no van avançar quan preveuen fer-ho.

S’ha de recordar que altres municipis de Lleida com Vilanova de Meià també han optat per no obrir les piscines municipals.

tracking