SEGRE

ESNOTICIA

Vuit de les dotze residències del Pirineu ja obren a les visites

Primeres visites ahir a la residència de la FSH al Seminari de la Seu.

Primeres visites ahir a la residència de la FSH al Seminari de la Seu.USS FSH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les residències del Pirineu estan avançant cap a la nova normalitat dins de la fase 2 de desconfinament i vuit de les dotze que hi ha a la regió sanitària ja han obert a les visites i algunes, a nous ingressos d’usuaris. Ahir va ser el torn de la residència i unitat sociosanitària de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell, traslladada pel que queda d’any a l’edifici de l’antic Seminari.

Avui ho farà, si no hi ha imprevistos, la residència de Vielha, segons va confirmar el síndic d’Aran, Paco Boya. La delegada de la Generalitat al Pirineu, Rosa Amorós, va explicar que ja han obert a les visites les residències Sant Josep de la Seu, la de l’Alta Ribagorça al Pont de Suert, la de Puigcerdà (a la Cerdanya de Girona), la Verge de Ribera de la Pobla de Segur i les de Tremp, Sort i Esterri. Per la seua part, les d’Oliana i Bellver de Cerdanya esperen els resultats del cribratge entre els usuaris i el Centre Geriàtric de la Pobla està duent a terme encara accions de millora.

El Centre Geriàtric Lleida, el Sant Roc de Vilanova i set residències de l’Urgell, lliures de coronavirus

Al pla, es preparen per obrir també a les visites externes a partir de l’entrada a la fase 2, que serà probablement dilluns. Malgrat tot, el coronavirus continua tenint presència en aquest col·lectiu, el més castigat per la pandèmia. La residència de Maldà ha registrat el primer positiu de coronavirus. La persona afectada està aïllada i s’han aplicat les mesures per a aquests casos. El centre geriàtric està tramitant la catalogació per aconseguir aviat ser una residència verda, és a dir, sense afectació.

Precisament, diverses residències han rebut aquesta distinció després que almenys vint de les al voltant de noranta que hi ha a Lleida haguessin detectat casos o registrat brots. Una d’aquestes és la residència Sant Roc de Vilanova de la Barca, al Segrià. A l’Urgell, almenys set residències ja compten amb el distintiu verd de Salut, cosa que implica que estan netes de coronavirus.

Es tracta de la Llar d’Avis del Carme de Tàrrega, els centres especials Ca N’Aleix i Llar Alba; les dos residències de Bellpuig: Monestir de Sant Bartomeu i Bellpuig, i les dos d’Agramunt: Mas Vell i Ribera del Sió, informa Segre Tàrrega. A més, al Centre Geriàtric Lleida, el primer de l’Estat en el qual personal i usuaris es van confinar per tal d’evitar contagis, els 140 PCR que es van dur a terme la setmana passada van donar negatiu i també són centre verd.

tracking