SEGRE

RELIGIÓ PEDERÀSTIA

L'Església 'exonera' d'abusos un exrector de l'Urgell i les Garrigues

Considera que no hi ha proves delictives contra Josep Maria Font, exrector en vuit municipis lleidatans || Va ser investigat pel Vaticà per tocaments a menors

Imatge d’arxiu de Josep Maria Font, que va renunciar el febrer del 2019 a vuit parròquies lleidatanes.

Imatge d’arxiu de Josep Maria Font, que va renunciar el febrer del 2019 a vuit parròquies lleidatanes.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arquebisbat de Tarragona ha tancat la investigació que va iniciar contra el rector Josep Maria Font, que fins al febrer del 2019 va ser rector a les parròquies de vuit municipis de l’Urgell i les Garrigues, al considerar que “no hi ha proves delictives” en les acusacions per abusos a menors. En un comunicat, assenyala que no hi ha prova que “canònicament” incrimini penalment el sacerdot, així com a un rector de Constantí, Xavier Morell.

Els dos sacerdots van ser destituïts al fer-se públic, el febrer de l’any passat, que havien estat investigats pel Vaticà per presumptes abusos sexuals a menors el 2015 i el 2016. Ara, l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, assenyala que és el primer interessat que “s’imposi la veritat i la justícia”, però demana respectar l’“honorabilitat” dels sacerdots fins que no se’n demostri la culpabilitat. Després de tancar la investigació canònica, l’arquebisbat va enviar el mes de febrer passat tota la documentació recopilada a la Fiscalia de Tarragona, perquè “faci les diligències” i “investigui” si “ho considera oportú”.

L’arquebisbat ha enviat la documentació al Ministeri Públic per si veu necessari investigar-ho

Josep Maria Font va presentar la renúncia el febrer del 2019 com a rector de les parròquies d’Arbeca, Belianes, Sant Martí de Maldà, Nalec, Rocafort de Vallbona, els Omellons,Maldà i el Vilet. El religiós, que va ser rector a Cambrils, havia estat investigat per la Santa Seu el 2015 per un suposat cas de tocaments a menors i va ser apartat durant dos anys. A més, el 2011, el col·legi de Cabra del Camp va demanar l’expulsió de Font com a professor de religió per “ser massa afectuós amb els alumnes”.

Per la seua part, l’arquebisbat ha nomenat tres nous membres de l’oficina de prevenció i protecció d’abusos, creada l’any passat per atendre les víctimes d’abusos, i amb la qual es pot contactar al correu oficina.abusos@arqtgn.cat i al telèfon 977 22 96 30.

tracking