SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

Torà preveu una nova millora de la torre de Vallferosa

Per restaurar un sostre, un arc de pedra i arreglar l'accés

Imatge de la torre de Vallferosa a Torà.

Imatge de la torre de Vallferosa a Torà.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Torà durà a terme una nova actuació de millora a la torre medieval de Vallferosa i l’entorn. Segons va manifestar l’alcalde, Magí Coscollola, els treballs preveuen obres a l’interior de la fortificació, concretament per restaurar un dels sostres superiors i l’arc de pedra de la primera planta. De la mateixa manera, es millorarà la il·luminació de l’interior de l’edifici. D’altra banda, l’actuació preveu una excavació arqueològica i millores en l’itinerari per facilitar l’accessibilitat fins a la torre. Els treballs tenen un cost de 160.000 euros i estan finançats per l’Estat, la Generalitat i el consistori.

Les obres tenien inicialment de termini fins al mes de desembre. Tanmateix, a causa de la pandèmia es calcula que finalitzaran amb un retard de tres mesos. També a causa del Covid-19, les visites guiades a Vallferosa han quedat suspeses.

El projecte compta amb una inversió de 160.000 euros que aporten Estat, Generalitat i consistori

S’ha de recordar que la torre de Vallferosa és, amb trenta-dos metres, la més alta de Catalunya i està documentada entre els segles VIII i X. Va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) el 1949. Es tracta d’un dels monuments més emblemàtics de la Segarra i acumula més de quinze anys d’intervencions. Entre aquests treballs, val a destacar que el 2006, durant la primera restauració, es va fer l’escala d’accés a la torre. D’altra banda, el 2010 es va construir el camí que permet arribar amb vehicles fins al recinte. Així mateix, el 2016 es va impermeabilitzar la coberta per evitar filtracions d’aigua i resoldre problemes estructurals d’aquest equipament.

tracking