SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

El Govern impulsa un carril addicional a la C-12 entre Lleida i Alfés

Inversió de cinc milions per guanyar seguretat

Rotonda a la C-12, a la intersecció d’accés a Alfés.

Rotonda a la C-12, a la intersecció d’accés a Alfés.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat el pla de millora de la seguretat de la C-12 en tota la seua longitud, des de Lleida fins a Amposta. En aquest pla, l’actuació més rellevant és la transformació d’aquesta carretera de la xarxa bàsica, de 133 quilòmetres de longitud, en una via amb un segon carril addicional en un sentit o un altre de la circulació, alternadament, i la instal·lació d’una separació física entre sentits (via 2+1), que permet afavorir els avançaments amb seguretat i evitar els xocs frontals, els més greus. Ara, s’ha iniciat la licitació de la redacció del primer projecte constructiu, corresponent al tram entre Alfés i Lleida, per un import de 185.000 euros i un termini de sis mesos.

Aquest tram correspon al que va de l’encreuament amb l’L-700 a Alfés a l’accés a l’autopista AP-2 a Lleida, de vuit quilòmetres de longitud i preveu una inversió de cinc milions d’euros. El projecte analitzarà la reordenació de l’accessibilitat dels vials municipals i finques particulars o agrícoles mitjançant vials laterals de servei.

Preveu transformar aquesta carretera en una via 2+1 per augmentar la seguretat i evitar xocs frontals

Per una altra banda, les obres del túnel de Tresponts a Organyà (C-14) comportaran afectacions de trànsit a partir de dilluns, 8 de juny, fins divendres. El revestiment del túnel requerirà l’ocupació d’un dels dos carrils de la calçada per on actualment es desvia el pas de vehicles de la C-14 a la boca sud del túnel, per la qual cosa es donarà pas alternatiu regulat mitjançant semàfors, tant en horari diürn com nocturn.

D’altra banda, els treballs per reobrir per complet la carretera N-145 entre la Seu i Andorra tardaran unes setmanes a l’haver de canviar una canonada de reg, la ruptura de la qual va provocar un despreniment dimecres passat.

tracking