SEGRE

ESNOTICIA

Guissona estrena agents cívics, que controlaran la desescalada

La figura ja estava prevista però la crisi sanitària ha motivat que s'avancés || Vetllaran pel compliment de les ordenances i l'aforament i accessos a les piscines

Els agents cívics (samarreta blava) i el mediador sanitari amb els vigilants municipals i l’alcalde.

Els agents cívics (samarreta blava) i el mediador sanitari amb els vigilants municipals i l’alcalde.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guissona ha estrenat la figura dels agents cívics i del mediador sanitari amb l’objectiu de “treballar en xarxa i tancar el cercle, al costat dels vigilants municipals i els serveis socials, per aconseguir una bona convivència cívica i sanitària i contribuir a una desescalada en condicions”, va detallar l’alcalde, Jaume Ars.

Malgrat que la regió sanitària de Lleida hagi rebut llum verda per poder passar dilluns vinent a la fase 2, la Generalitat ha demanat especial cautela a les zones de la Segarra, el Baix Segrià i Lleida. Durant l’última setmana els nous positius han baixat a Guissona, segons Salut, fet que, segons l’alcalde, “fa preveure que estem en la bona línia”, encara que va demanar “no abaixar la guàrdia”, ja que “no tenim unes xifres preocupants però sí que hem de tenir un control i des de l’ajuntament som els primers sensibilitzats”, va afegir Ars.

L’ajuntament de Guissona ja volia incorporar aquestes figures encara que la crisi del coronavirus ha accelerat el procés per “ajudar a fer complir les ordenances, educar en civisme i controlar l’aforament i l’accés a les piscines municipals d’estiu així com millorar els controls i la prevenció sanitària”, va afegir Ars.

Els agents cívics són Cristina Caprici i Sergi López, mentre que el mediador sanitari (gestionat pel CAP) és Andrei Nanu. Caprici va indicar que “la nostra funció consisteix a reeducar en tot allò relacionat amb el Covid-19 i amb el civisme en general de la forma més amigable possible. Som com una eina d’enllaç entre l’ajuntament i els vigilants municipals i la ciutadania”, tant en allò relacionat amb el coronavirus i que la gent es conscienciï de la necessitat de portar mascareta com vetllar per tenir un municipi més “amable”.

Per la seua part, la funció del mediador sanitari és fer de nexe entre els pacients i els professionals sanitaris, la qual cosa inclou també tasques de traducció, intervenir en malentesos o conflictes i informar sobre les mesures preventives i els protocols. Els agents cívics ja van rebre ahir una sessió formativa i avui començaran de manera oficial la seua tasca de sensibilització.

L’ajuntament també organitza xarrades de sensibilització entre els col·lectius del municipi, on més de la meitat de la població és estrangera.

tracking