SEGRE

ESNOTICIA

La pandèmia dispara l'afició pel turisme de naturalesa

Fins un 15% de nous clients, que optaran aquest estiu per la muntanya com a destinació || Ofertes i bonificacions a la costa

Una de les terrasses de la Seu d’Urgell plena de clients.

Una de les terrasses de la Seu d’Urgell plena de clients.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia del coronavirus dispara entre un 10 i 15% l’afició al turisme de naturalesa, especialment al Pirineu. Aquesta és la previsió de la Federació d’Hostaleria de Lleida per a l’estiu, ja que calcula que turistes que abans del Covid-19 no optaven per aquesta destinació, ara elegiran zones d’alta muntanya per passar les vacances, tant pels preus, que es mantindran igual que l’any passat, com per la seguretat que oferiran els establiments turístics. El president de la federació a Lleida, Josep Castellarnau, es va mostrar optimista i va apuntar que hi pot haver una “allau” de demanda d’aquesta destinació. “Hi ha un percentatge del 10 al 15 per cent de turistes que abans d’anar a un hotel de platja optaran per anar al Pirineu i gaudir de tranquil·litat, naturalesa i seguretat”, va apuntar.

Els establiments de turisme rural, allotjaments turístics i càmpings de les comarques de muntanya es preparen per rebre els clients sobretot els mesos de juliol i agost, quan es preveu que estigui consolidat el final de les limitacions a la mobilitat de les persones.

Fora de les comarques de Lleida el sector turístic es prepara per a la nova temporada i ha posat el focus en el turista català amb ofertes atractives amb l’argument d’oferir-los una escapada després d’una primavera i una Setmana Santa que no han existit. Bonificacions al Túnel del Cadí, hotels de luxe al centre de Barcelona a preus més baixos de l’habitual i descomptes de fins al 30 per cent als sanitaris són algunes de les iniciatives del sector per salvar part de la facturació.

Des de la firma Intrepid Kayaks del Pont de Montanyana (a Osca, en fase 2 i que demà passarà a fase 3) van iniciar ahir els viatges. Ho van fer per als clients aragonesos que es van atrevir a navegar fins al congost de Mont-rebei en caiac i prenent totes les mesures de seguretat previstes, des de mascaretes fins a la desinfecció de tot el material que s’hagi utilitzat. Les firmes d’Àger també treballen per obrir a mitjans de juny.

Protocols de seguretat per a activitats aquàtiques Les empreses que ofereixen serveis aquàtics en pantans com la pràctica del caiac, paddlesurf, hidrobob o simplement viatges amb barca han hagut d’eleborar els respectius protocols de seguretat per poder iniciar l’activitat aquesta temporada, que es va veure frenada per l’estat d’alarma i la crisi sanitària. Així mateix, empreses catalanes i aragoneses que exploten turísticament les aigües de Canelles estan reprenent l’activitat aquests dies amb reserves prèvies i amb un màxim de persones al dia.

Una de les terrasses de la Seu d’Urgell plena de clients.

Una de les terrasses de la Seu d’Urgell plena de clients.C. SANS

tracking