SEGRE

ESNOTICIA

Pobles del pla no preveuen grans canvis demà dilluns

A la gran majoria ja s'apliquen algunes mesures de la fase 2 || Els límits d'aforament no suposaran problemes en aquests municipis

Un bar d’Alfés, on està permès el consum a l’interior del local des del 22 de maig.

Un bar d’Alfés, on està permès el consum a l’interior del local des del 22 de maig.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pobles petits de les comarques del pla no preveuen grans canvis amb l’entrada dilluns a la fase 2. Això es deu al fet que a la gran majoria de municipis ja s’apliquen des del 22 de maig algunes de les mesures d’aquesta etapa: el consum dins dels bars amb un aforament del 40% i la supressió de les franges horàries. Aquesta flexibilització de les mesures va beneficiar les poblacions de menys de 10.000 habitants i amb una densitat de població inferior als cent veïns per quilòmetre quadrat. A Lleida, suposen 206 dels 231 municipis i van quedar fora Lleida ciutat, Mollerussa, Balaguer, Tàrrega, Cervera, Alpicat o Torrefarrera.

El president de l’Associació de Micropobles i alcalde de Torrebesses, Mario Urrea, va explicar que els veïns de municipis petits “estan seguint les mesures de seguretat” i va afirmar que els límits d’aforament de la fase 2 per a bars (40%) i piscines (30%) no tindran gran afectació en aquestes poblacions. Urrea va posar com a exemple que les piscines de Torrebesses tenen un aforament de 270 persones, que amb les restriccions es reduiria a unes 80. Per això, va apuntar que “un dia normal les piscines arriben entre el 30 i el 40% de l’aforament” i s’arriba als 80 usuaris en moments puntuals, quan se celebren esdeveniments com la festa major. No obstant, va apuntar que molts municipis esperaran a la fase 3 per reobrir aquestes instal·lacions i ho faran “aproximadament per Sant Joan”.

tracking