SEGRE

ESNOTICIA

El Pirineu es prepara per recobrar el turisme a mesura que més regions arribin a la fase 3

Elaboren protocols de seguretat per rebre visitants o posen a prova els ja disponibles || Bars amb barres obertes al públic i l'obertura d'activitats infantils, entre les primeres novetats

La barra d’un bar amb l’espai delimitat amb cinta adhesiva a la Seu d’Urgell (esquerra) i un establiment amb la barra també oberta a Sort.

La barra d’un bar amb l’espai delimitat amb cinta adhesiva a la Seu d’Urgell (esquerra) i un establiment amb la barra també oberta a Sort.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pirineu de Lleida va assolir ahir la tercera etapa de la desescalada de l’estat d’alarma juntament amb les regions sanitàries de Tarragona i Terres del Ebre. Aquest avenç no va suposar per si sol grans canvis per a les comarques de muntanya, però les atansa a un escenari en què podran a la fi rebre turistes, en la mesura que més territoris de Catalunya assoleixin la fase tres. El fet d’estar envoltades per fronteres tancades i per regions encara en fase 2 impedeix encara l’arribada de visitantes.Mentrestant, empreses i entitats han iniciat preparatius per recobrar el turisme.

Barres de bars obertes i clients eren ahir la novetat més visible de la fase 3 al Pirineu. Eduard Pérez, propietari del Bar Nou de la Seu, va explicar que ha habilitat tres espais separats amb cinta adhesiva per incrementar la capacitat del local, ha reforçat les mesures d’higiene i desinfecta la barra després de cada ús. Altres novetats han estat la recuperació d’algunes activitats infantils i el final de la restricció de places en els transports públics, tant al Pirineu com al pla.

Podrà autoritzar la mobilitat entre territoris que estiguin en la tercera etapa del procés de desescalada

En anteriors etapes, el Pirineu havia superat ja nombroses restriccions: havia obert locals d’hostaleria, comerços, escoles i residències per a la tercera edat reben visites. En canvi, la majoria d’hotels segueixen tancats i els esports d’aventura no han iniciat la temporada.

Les empreses d’esports d’aventura elaboren codis de bones pràctiques, basats en els protocols de seguretat que de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE). El responsable de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, Flòrido Dolcet, va explicar que la previsió és iniciar la temporada a finals d’aquest mes amb totes les garanties de seguretat. Per la seua part, fonts del Centre del Romànic de la Vall de Boí van explicar que les primeres visites a esglésies, amb un públic reduït i majoritàriament de la zona, els permeten provar els protocols de seguretat i preparar-se per quan rebin més visitants.

El responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va explicar que “les reserves s’han despertat” en la segona quinzena de juliol i a l’agost, si bé tot dependrà de com evolucioni la mobilitat. La previsible entrada de les regions sanitàries de la Catalunya Central i de Girona a la fase 3 a partir de la setmana que ve obre la porta que el Pirineu pugui rebre visitants de totes dos zones i de la província de Tarragona.

Així ho va corroborar la delegada de la Generalitat al Pirineu, Rosa Amorós, encara que va puntualitzar que, si bé el Govern pot autoritzar la mobilitat entre regions en fase 3, també “es podria posar alguna restricció en funció de criteris sanitaris”. L’Estat conservarà la competència entre comunitats i transfronterer fins al final de l’estat d’alarma.

La barra d’un bar amb l’espai delimitat amb cinta adhesiva a la Seu d’Urgell (esquerra) i un establiment amb la barra també oberta a Sort.

La barra d’un bar amb l’espai delimitat amb cinta adhesiva a la Seu d’Urgell (esquerra) i un establiment amb la barra també oberta a Sort.C. SANS

tracking