SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

L'Albagés denuncia l'arribada de banyistes al pantà sense estar operatiu

Imatge d’arxiu del pantà de l’Albagés el gener passat.

Imatge d’arxiu del pantà de l’Albagés el gener passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de l’Albagés ha denunciat que malgrat les restriccions de mobilitat decretades per l’estat d’alarma, els turistes arriben al municipi per banyar-se al pantà, situat a la cua del canal Segarra-Garrigues i que encara no està operatiu. “El cap de setmana passat van arribar des de la província de Tarragona i es van banyar fins i tot amb matalassos i flotadors incomplint totes les normes de seguretat i de mobilitat”, va explicar l’alcalde, Víctor Masip.

Va assegurar que els turistes “no són conscients del perill que hi ha i de com d’irresponsable és banyar-se perquè el pantà no es troba operatiu”. Va afegir que el consistori no té els mitjans per frenar aquesta allau de turistes que opten per aquests espais naturals com a zones de lleure. “Els que vénen se saben tots els racons i els més idonis per al bany”, va dir.

Per la seua part, des de l’empresa estatal Acuaes van dir que el bany no està regulat i que com que es tracta d’un embassament en construcció encara no s’ha tractat aquest tema, ni esports ni pesca. En qualsevol cas haurà de ser la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre la que decideixi com actuar quan el pantà estigui acabat. Van assegurar que intentaran prendre mesures dissuasives amb la instal·lació de cartells que prohibeixin el bany.

tracking