SEGRE

MEDI AMBIENT GESTIÓ

Calvet defensa l'Agència de Patrimoni Natural des de Sort

Crida a la calma als contraris i promet participació del territori || Anuncia oficines i personal per desplegar-la

El conseller Calvet va visitar ahir l’escorxador de Sort.

El conseller Calvet va visitar ahir l’escorxador de Sort.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori, Damià Calvet, va fer ahir una crida a la calma des del Sobirà als contraris a la creació de l’Agència de Patrimoni Natural davant de les mostres de rebuig del nou ens.

Calvet va explicar que l’organisme ajudarà a crear “valor afegit” amb “més recursos i capacitat de decisió” i va afegir que l’agència es desplegarà per tot el territori i comptarà amb oficines i dinamitzadors. Així mateix, va apuntar que la redacció dels estatuts seguirà un procés participatiu.

La conselleria de Territori subvencionarà amb cent mil euros l’ampliació de l’escorxador de Sort

La Generalitat tindrà una representació del 51 per cent en el consell de direcció i els municipis i els sectors primari i ambiental, un 49%. La conselleria també s’ha ofert a incrementar de tres a quatre els representants d’aquests tres àmbits. Per la seua part, la FCAC va reclamar tenir representació en el consell de direcció. El conseller va insistir que pot entendre “una certa desconfiança”, però que és necessari que la gent la conegui i que ha de ser un “bon instrument”.

La creació de l’organisme, l’aprovació del qual es preveu debatre demà al Parlament, ha generat malestar als territoris amb més terreny agrícola i forestal. De fet, dissabte es van reunir a Rubió (Soriguera) més de cinquanta alcaldes, presidents d’EMD i representants d’entitats per crear una plataforma en defensa del món rural (vegeu SEGRE de diumenge).

D’altra banda, Calvet va visitar l’escorxador de Sort i va anunciar una ajuda de 100.000 euros per remodelar les instal·lacions. Aquestes obres permetran crear una sala d’especejament per donar sortida a la producció de carn de corder i vedella i també a la de caça que es genera al Sobirà. Segons el Govern, les obres compten amb un pressupost de 193.000 euros.

Així mateix, el conseller va valorar positivament el projecte Del Parc al Plat, que va sorgir durant el confinament per donar sortida a les elaboracions d’una vintena de productors del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Durant aquests mesos s’han venut més de 1.700 cistells amb formatges, embotits, vi o galetes.

tracking