SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Un municipi de Lleida habilita al cementiri una àrea per a sepelis musulmans

L'ajuntament modifica l'ordenança per si hi ha defuncions arran del Covid-19

L’entrada principal al cementiri d’Almacelles.

L’entrada principal al cementiri d’Almacelles.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Almacelles va aprovar al ple de primers d’aquest mes l’ordenança per celebrar enterraments d’altres religions, en concret, la musulmana. Per fer-ho ha calgut modificar les tarifes fiscals que estableixen que la taxa per reservar espai a la zona destinada a aquesta confessió és de 800 euros i de 23 el manteniment anual. D’aquesta forma, s’adquireix el dret funerari per a una tomba soterrada. Amb aquesta finalitat, ha habilitat una parcel·la de 13 per 44 metres en una ala específica del cementiri de la població en què caben una cinquantena de sepultures.

El consistori va prendre aquesta mesura arran de la normativa extraordinària pel Covid-19 en què la Secretaria de Salut Pública de l’Estat instava els ajuntaments a preveure espais apropiats, segons van indicar fonts municipals. El 8 d’abril es va fer una reunió amb responsables de la comunitat islàmica en la qual se’ls va informar de les possibles ubicacions. Aprofitant les obres per a la construcció d’una nova secció de 75 nínxols a l’ala sud, també s’ha delimitat una àrea per a enterraments musulmans. La comunitat islàmica d’Almacelles s’atansa a les mil persones i és una de les més actives de la comarca. Per la seua part, altres municipis amb nombrosa població musulmana com és el cas d’Alcarràs, Aitona o la Granja d’Escarp no han optat per aquestes mesures ja que, segons els seus alcaldes, no s’ha donat cap cas.

Els enterraments musulmans requereixen una sèrie de ritus determinats com que la tomba estigui orientada a La Meca, amb lloses a la terra específiques i a una profunditat i separació determinada. Ajuntaments d’altres municipis com Alpicat, Tàrrega, Bellpuig, Balaguer i Lleida ja preveuen mesures alternatives per a aquests sepelis.

tracking