SEGRE

TRIBUNALS SANITAT

La Fiscalia arxiva la causa contra Pàmies per la 'cura' del coronavirus

Va ser denunciat amb Dolça Revolució per promocionar teràpies alternatives contra el Covid || El Ministeri Públic no veu acreditats els delictes

Imatge d’arxiu de l’horticultor Josep Pàmies.

Imatge d’arxiu de l’horticultor Josep Pàmies.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Lleida ha arxivat les diligències d’investigació contra l’horticultor de Balaguer Josep Pàmies i la cooperativa Dolça Revolució, denunciats per promocionar a través d’internet productes com l’MMS (Miracle Mineral Solution) com a teràpies efectives per combatre el coronarivus i oferir consells de salut sense tenir titulació. El Ministeri Públic va iniciar la investigació després de rebre les denúncies que van presentar en diferents òrgans el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, el Consell General de Col·legis Oficials de Metges i l’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges d’Alacant. Ara, la Fiscalia de Lleida arxiva les denúncies al considerar que no s’han pogut acreditar els delictes denunciats. Els col·legis de metges van denunciar que, per una banda, Pàmies i Dolça Revolució promocionaven a través d’internet els seus productes, entre els quals l’MMS, com a teràpies efectives per fer front al Covid-19 i, per l’altra, que oferien consells de salut sense tenir titulació. Així mateix, van posar en coneixement de la Fiscalia que els denunciats van enviar un correu electrònic a tots els Col·legis de Metges d’Espanya amb l’assumpte “Sol·licitud ús Diòxid de clor”.

Després de la investigació, la Fiscalia Provincial assenyala que no ha quedat acreditat que els denunciats fabriquin o venguin el producte MMS ni que en publicitin la venda al mercat com tampoc que elaborin, despatxin, subministrin o comerciïn amb aquest producte. Així mateix, assenyala que al no haver pogut intervenir-se aquest producte, no s’ha pogut justificar el risc per a la salut dels consumidors. El Ministeri Públic també assenyala que no hi ha denúncies contra Josep Pàmies i la cooperativa per delictes de lesions o estafa i que als correus que van enviar als Col·legis de Metges instant els professionals a recomanar el producte no s’aprecia delicte de coaccions al “no tenir prou intensitat perquè accedeixin a les pretensions” dels denunciats.

Remet el cas a Salut per si cal imposar una sanció

Després d’arxivar les diligències penals d’investigació, la Fiscalia de Lleida ha acordat remetre les actuacions a la direcció general d’Ordenació i Regulació Sanitària del departament de Salut en virtut del reial decret que regula la llei de garanties i ús racional de medicaments i productes sanitaris. Considera que els fets podrien donar lloc a sanció administrativa per portar a terme publicitat de productes que no estan autoritzats, una actuació que haurà d’avaluar Salut com ja ha fet en altres ocasions contra Pàmies i Dolça Revolució. Així mateix, el Ministeri Fiscal assenyala que ja s’ha traslladat als denunciats l’arxivament de la causa, així com als denunciants, que poden reiterar la seua denúncia davant del jutjat si no estan d’acord amb la decisió que ha pres la Fiscalia.

tracking