SEGRE

ESNOTICIA

Turistes de tot Catalunya arriben a la fi al Pirineu al recobrar la lliure mobilitat

Després de tres mesos de confinament pel virus, busquen naturalesa i acció

Terrasses de Sort plenes de persones en un dels principals carrers de la capital del Pallars Sobirà.

Terrasses de Sort plenes de persones en un dels principals carrers de la capital del Pallars Sobirà.LAURA QUINTANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pirineu de Lleida rep aquest cap de setmana visitants de tot Catalunya a l'inici de la fase de represa, que recupera la lliure mobilitat per tot el territori català després de les restriccions pel coronavirus. El sector turístic ho esperava, ja que el turisme interior és el que aporta la major part dels ingressos, seguit per l'espanyol i l'estranger.

Turistes de tot Catalunya van començar a arribar al Pirineu i també al pla de Lleida des de divendres, en un continu degoteig de cotxes i autocaravanes que va seguir ahir durant el matí, a l’aconseguir-se la lliure mobilitat de circulació a tot el territori català. Comerços i establiments hotelers esperaven aquestes dates amb candeletes, ja que són aquests visitants els que fan reserves i vénen a passar diversos dies, la qual cosa representa començar a tenir prou ingressos, segons van indicar alguns negocis de Sort (vegeu la pàgina 4). S’ha de tenir en compte que el Pirineu ha estat vivint del turisme local des de l’11 de maig, quan va entrar a la fase 1 de la desescalada; fins al 15 d’aquest mes, quan van entrar en fase 3 Girona i la Catalunya Central, la qual cosa va permetre connectar la muntanya amb aquestes comarques i amb Tarragona, al mateix nivell. Tanmateix, les regions sanitàries de Lleida i Barcelona no van arribar a aquesta fase fins dijous. A més, l’arribada de la fase de represa l’endemà va obrir definitivament les portes a les destinacions de muntanya. Avui la mobilitat s’ampliarà a altres comunitats i reobriran les fronteres.

La majoria dels visitants que són al Pirineu són de Barcelona i província. Vénen amb ganes de naturalesa i activitat a l’aire lliure després del confinament. Molts hi tenen segones residències i n’hi ha amb família a les comarques de muntanya, per la qual cosa el viatge també és de retrobament després de mesos aïllats. Un altre atractiu són els esports d’aventura, que ja es preparen per abordar una nova temporada a partir d’avui (vegeu el desglossament). Com a contrapartida, alguns veïns del Pirineu han començat a veure amb preocupació l’arribada, a partir d’ara massiva, dels visitants després de mesos de pau i criden a la precaució per evitar possibles rebrots del virus.

El sector veu com, per fi, es fan reserves per a l’estiu després de perdre Setmana Santa i la primavera

L’empresa Rafting Catalunya de Sort serà la primera a estrenar-se avui en la baixada de barques per la Pallaresa. Ahir ja van fer el primer descens de barrancs. Dos famílies i una parella procedents de Barcelona inauguraran la temporada. Els responsables d’aquesta firma van indicar que ja té reserves per al juliol i l’agost, amb la qual cosa podran “salvar” l’estiu després de perdre tota la primavera per la crisi sanitària.

Val a recordar que la temporada havia de començar el 15 de març i prolongar-se fins al 15 d’octubre, però el confinament per la pandèmia ha deixat el sector sense els ingressos de Setmana Santa i festius com ara el ponts de l’1 de Maig. Totes les empreses d’esports d’aventura obriran el pròxim dia 7.

Per aquesta data, la firma ja té tancades reserves per a quaranta persones i sis barques. La majoria són també de Barcelona.

L’empresa ha pres totes les mesures d’higiene i seguretat, com la desinfecció de tots els uniformes i embarcacions. A més a més, mirarà la temperatura a tots els visitants, com a condició prèvia perquè puguin començar l’activitat.

Terrasses de Sort plenes de persones en un dels principals carrers de la capital del Pallars Sobirà.

Terrasses de Sort plenes de persones en un dels principals carrers de la capital del Pallars Sobirà.LAURA QUINTANA

tracking