SEGRE

ESNOTICIA

El ràfting obre la temporada amb reserves que garanteixen l'activitat tot l'estiu

Ahir van començar a baixar les primeres embarcacions i la resta d'empreses ho faran a partir del 26

Tres barques van inaugurar ahir les baixades per la Noguera Pallaresa. A la foto, una família de Barcelona durant l’activitat.

Tres barques van inaugurar ahir les baixades per la Noguera Pallaresa. A la foto, una família de Barcelona durant l’activitat.RAFTING CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les primeres barques van solcar ahir la Noguera Pallaresa en l’inici de la temporada de ràfting que, tradicionalment, comença el 15 de març i finalitza el 15 d’octubre. La pandèmia de coronavirus va obligar a ajornar l’estrena fins aquest dissabte. Ho van fer tres barques de l’empresa Rafting Catalunya de Sort, en les quals van baixar dos famílies de set i quatre membres, respectivament, i una parella, cadascuna en una embarcació diferent per respectar les normes de seguretat, segons els responsables de la firma.

Posar a l’aigua una barca comporta, amb la nova situació post-Covid, una sèrie de passos d’un protocol estricte que comença amb la presa de temperatura dels visitants un per un per comprovar que no tenen febre. S’ha de desinfectar cada neoprè, rems, cascos i embarcacions amb substàncies especials, una operació de la qual s’encarreguen els diferents responsables de les empreses abans que el client ho utilitzi.

El post-Covid obliga les empreses a complir escrupoloses normes d’higiene i desinfecció

L’arribada de la fase de represa de la normalitat ha permès l’arribada de turistes de tot Catalunya que van començar a arribar al Pirineu des de divendres passat en un continu degoteig de cotxes i autocaravanes a l’assolir-se la lliure mobilitat de circulació a tot el territori català. Encara que l’ocupació per a aquest cap de setmana a les comarques de muntanya ha estat d’entre un 20 i un 30 per cent, s’espera que es dispari el vinent, una vegada passat Sant Joan.

De fet, la majoria de les empreses d’esports d’aventura començaran la temporada el dia 26 o el 27 i ja estan preparant materials i fent baixades de reconeixement del riu. La majoria compten amb reserves i creuen que la resta de la temporada serà bona ja que hi ha molt interès per la naturalesa i l’acció després de mesos de confinament, en especial de turistes de Barcelona i altres zones de Catalunya, que són el percentatge de visitants més elevat, amb un 60 per cent, seguit del turisme d’altres punts de l’Estat espanyol i l’estranger.

Tanmateix, que la previsió fins a mitjans d’octubre sigui bona no disminueix l’important impacte negatiu que ha tingut per al sector no poder comptar amb els turistes per Setmana Santa, ponts festius com el de l’1 de Maig, caps de setmana i excursions escolars. Per a l’empresa Rafting Catalunya ha suposat unes sis-centes persones menys durant Pasqua i unes vuitanta menys durant els caps de setmana, un balanç extrapolable a altres empreses que es dediquen a l’aventura.

Per dissabte vinent aquesta firma ja té contractades una quarantena reserves i complets els dos primers caps de setmana del mes que ve.

tracking