SEGRE

INFRAESTRUCTURES COMUNICACIONS

Grandvalira vol atreure esquiadors amb vols a l'aeroport de la Seu

Andorra confirma que una firma francesa i una d'espanyola s'han interessat pel complex

Hangars a l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell.

Hangars a l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les dos estacions d’esquí d’Andorra, Grandvalira (l’altra és Vallnord), busca interessats a portar esquiadors a les seues pistes a través de l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell. A l’Alt Urgell, també en busca l’empresa Viatges Regina, que torna a apostar per aquesta infraestructura. El director del grup Regina, Albert Vinseiro, va dir que aquesta setmana demanarà reunir-se amb el president de Grandvalira, Joan Viladomat, per “definir una proposta única”.

Des de Regina creuen que les accions efectuades fins ara “demostren que hi ha clients” i que l’autorització per operar amb GPS que ha rebut aquest any la instal·lació “permetrà oferir una operativa més segura, una cosa que juga al nostre favor”. En aquest sentit, considera que “si podem tenir llesta l’oferta abans del 15 de juliol podrem portar els primers esquiadors aquest hivern”.

La intenció és començar amb vols des de Madrid i Lisboa, per ampliar-los després a altres destinacions com Londres. Seria la tercera vegada que Viatges Regina aposta per aquest aeroport després d’operar-hi l’estiu del 2015 i comercialitzar paquets turístics que incloïen vol i estada la primavera del 2018 amb ciutats com Palma o Madrid.

Grandvalira, per la seua part, apunta que el 25 per cent dels turistes atrets per l’esquí arriben per via aèria i considera que el projecte és del tot viable.

En un altre ordre de coses, el Govern d’Andorra va confirmar ahir que hi ha dos companyies aèries “amb experiència” interessades a operar vols comercials des de l’aeroport d’Andorra-la Seu. Una és una firma francesa que va contactar per iniciativa pròpia a l’activar-se el sistema GPS i la segona és una companyia espanyola amb la qual va contactar el Govern andorrà.

La pandèmia de Covid-19 redueix un 22 per cent les operacions L’estat d’alarma pel Covid-19 ha provocat una reducció del 22% de l’activitat a l’aeroport d’Andorra-la Seu. Les operacions dels mesos de març, abril i maig d’aquest any ascendeixen a 657, davant les 844 comptabilitzades en el mateix període del 2019. L’activitat l’han concentrat empreses de manteniment d’aeronaus i treballs aeris, a part de les escoles de vol i operacions de serveis medicalitzats. La instal·lació va tancar el 2019 amb 3.957 operacions, segons dades ofertes ahir per Aeroports de Catalunya. Val a recordar que la instal·lació acaba de complir 10 anys des de la seua reobertura, després de tancar al trànsit el 1984. El 2010 va obrir amb un únic hangar i ara n’hi ha 8, a part de 5 més d’adjudicats i que estan pendents de construir.

tracking