SEGRE

ESNOTICIA

El coronavirus obliga a tancar la platja d'interior d'Ogern

Al no poder garantir les distàncies de seguretat i controlar aforaments || També pel temor que l'aigua no es pugui renovar

Imatge de banyistes a la platja d’Ogern l’estiu passat.

Imatge de banyistes a la platja d’Ogern l’estiu passat.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bassella mantindrà tancada la platja interior d’Ogern, que pren cabal del riu Ribera Salada. La impossibilitat de garantir que els banyistes mantinguin les distàncies de seguretat establertes en els protocols derivats pel Covid-19 i el temor que el nivell de l’aigua de la platja dolça disminueixi i no es pugui renovar són els dos principals motius que han obligat el consistori a prendre aquesta decisió.

L’alcaldessa, Cristina Barbens, va explicar ahir que “la platja és molt gran i la capacitat de renovació de l’aigua, molt petita” ja que la Ribera Salada “acostuma a reduir molt el nivell a l’estiu”. A part, l’alcaldessa va fer referència a la “limitació de recursos” de l’ajuntament, que “per no tenir, no tenim ni brigada” que pugui fer un control de l’aforament del recinte per evitar aglomeracions. L’espai és d’accés lliure i gratuït i l’ajuntament instal·larà un cartell que informi de la prohibició de fer-ne ús.

Barbens va assegurar que per controlar els accessos a aquesta platja d’interior de l’Alt Urgell seria necessari contractar tres persones durant tota la jornada, una cosa que “el nostre ajuntament no es pot permetre”.

El ràfting inicia la temporada en un cap de setmana amb poca ocupació ? El ràfting començarà la temporada aquest cap de setmana i augura un bon nivell de reserves per al juliol i l’agost, encara que “no es pot comparar amb una temporada normal”, segons va explicar el responsable de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Sobirà, Flòrido Dolcet. Algunes empreses d’esports d’aventura ja van fer les primeres baixades per la Noguera Pallaresa diumenge, encara que la gran majoria començaran a partir de divendres i d’altres ho faran l’1 de juliol.

tracking